Mitt i Bromma

Vi lever på att berätta för er om sanningen

- Reporter EVELINA HERTZ Prata med mig! evelina.hertz @direktpres­s.se

Iveckan hände något som gjorde mig glad och stolt, men samtidigt frustrerad och orolig.

Jag blev inpingad i en tråd i en av lokalgrupp­erna på Facebook av folk som ville att vi på tidningen skulle dubbelkoll­a en uppgift som cirkulerad­e där.

Jag blir glad när ni läsare tar ert källkritis­ka ansvar och dessutom litar på att det som er lokaltidni­ng skriver är sant. Ert förtroende gör mig stolt!

I tråden blev det också en del snack om fake news och om det går att lita på andra etablerade medier som public service, Dagens Nyheter, Aftonblade­t och Expressen. Det är inte första gången (och säkerligen inte sista) som jag bevittnar eller rentav deltar i en sådan diskussion.

För uppfattnin­gen om att etablerade medier eller ”gammelmedi­a” eller ”pk-media” skriver saker som inte är sant, för att locka läsare eller mörka sanningen, finns hos en hel del människor nuförtiden.

Jag blir frustrerad och orolig. Ni läsare kan och bör diskutera vinklingar och rubriker hos alla etablerade medier. Även hos oss. Vi på tidningen pratar varje dag om hur vi ska berätta om olika saker. Vad är grejen och hur visar vi det på bästa och tydligaste sätt? Ni behöver inte hålla med om att vi alltid fattar rätt beslut – men ni kan alltid lita på sanningsha­lten i artiklarna. Både hos oss och hos andra etablerade och seriösa medier. Jag lovar.

Utgångspun­kten om att allt som skrivs ska vara sant sitter nämligen i varje seriös journalist­s ryggrad. Visst, det kan bli fel. Men då är vi noga med att berätta det för er läsare.

För tro mig – på den här arbetsmark­naden får du inte jobb på en seriös tidning om du inte är en lika seriös journalist.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden