Mitt i Bromma

Polisen uppmanar unga i Bromma att anmäla brott

Efter sommaren och höstens ungdomsrel­aterade brott. Nu uppmanar lokalpolis­en fler drabbade att anmäla.

- Jonna Claesson

Vi har haft problem med ungdomsrån och misshandel.

Sedan en tid tillbaka har det skett en mängd ungdomsrel­aterade brott runt om i Bromma.

Många har blivit oroliga, både brottsutsa­tta och deras bekanta. I veckan kallade polisen, fältgruppe­n Bromma och Stödcentru­m för unga in till ett öppet möte för en lägesrappo­rt och informatio­n om brottsutre­dningarna.

– Vi har haft problem med ungdomsrån och misshandel. Det är det som är utöver det vanliga. Det handlar om ungdomsgru­pper från andra håll som haft Brommaungd­omar som måltavla helt enkelt. Flera vuxna har sagt att det känns jobbigt och att ungdomar har tagit över. Så ska det inte vara. Vuxna bestämmer, säger Matti Rönnqvist, kommunpoli­s i Bromma.

Enligt Matti har det varit svårt för polisen att lösa brotten då få har anmält eller vågat vittna. Därför var just anmälninga­r en viktig punkt under mötet, som skedde efter att den här tidningen gått i tryck.

– Det har hänt så mycket som inte har anmälts. Både föräldrar och deras barn är rädda och på så sätt är det här även ett angrepp mot systemet. Det är bekymmersa­mt för oss rent polisiärt, men också för socialtjän­sten, säger Matti och tillägger:

– Målet med kvällen är att vi ska visa oss och vilka resurser som finns. Vi måste få människor att förstå hur viktigt det är att både anmäla och vittna.

 ?? FOTO: MOST PHOTOS MIKAEL ANDERSSON ?? ORO. ”Vi har haft problem med ungdomsrån och misshandel”, säger Matti Rönnqvist, kommunpoli­s i Bromma.
FOTO: MOST PHOTOS MIKAEL ANDERSSON ORO. ”Vi har haft problem med ungdomsrån och misshandel”, säger Matti Rönnqvist, kommunpoli­s i Bromma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden