Mitt i Bromma

HÖGT SPEL I VÄSTERORT

- Stella Papapanagi­otou

Med 14 meter i takhöjd och en yta på 4 300 kvadratmet­er blir Spångas nya padelhall störst i landet.

14 meter i takhöjd och plats för hela 12 banor. Så blir Spångas nya hall för padeltenni­s, som öppnar 1 april.

I en enorm före detta lagerlokal på Finspångsg­atan i Lunda företagsom­råde pågår febrilt byggarbete. I januari påbörjades här omvandling­en till vad som ska bli Sveriges största padelhall.

Nya väggar har byggts upp, sladdar hänger överallt och det går inte riktigt att föreställa sig slutresult­atet än. Men om drygt en månad ska padelhalle­n vara klar och redo att ta emot spelare.

Ytor för företagsev­ent

Bakom hallen står företaget Padelverke­t, som redan driver en padelhall i Älvsjö. Sebastian Gorsetman, blivande hallchef, visar runt.

– Vi kommer att ha en skön lounge, shop och omklädning­srum med bastu. En trappa upp blir det en yta för företagsev­ent som kickoffer, säger han och pekar ut de olika utrymmena. Padel är en blandning mellan tennis och squash och man spelar i lag, två mot två. Sporten är störst i Latiname- rika och Spanien men har de senaste åren vuxit i Sverige. Lokalen, med sina 14 meter i takhöjd, är perfekt eftersom man lobbar bollarna högt när man spelar padel, menar Sebastian Gorsetman.

– De tolv banorna börjar installera­s nästa vecka. 1 april hoppas vi kunna ta emot våra första spelare, lite senare blir det formell invigning, säger han.

”Intresset växer”

Att det ligger en padelhall ganska nära, i Jakobsberg, ser Sebastian Gorsetman inte som något problem.

– Det finns plats för fler hallar. Intresset växer och vi ser att publiken har breddats sedan vi startade i Älvsjö för två och ett halvt år sedan. Det är enkelt att lära sig och att få igång ett spel även om man inte har någon racketvana sedan tidigare, säger han.

Sveriges största

Verksamhet­en i hallen kommer att drivas av föreningen Padelverke­ts sportklubb, och man planerar att hålla träningar och sätta ihop lag i alla åldrar, ”från knattar till veteraner”. Men man behöver inte vara medlem i föreningen för att komma dit och spela, poängterar Roger Strandbro, kollega till Sebastian Gorsetman på Padelverke­t. Enligt tidningen Fastighets­världen är lokalen, som hyrs ut av bolaget Fastpartne­r, 4 300 kvadratmet­er stor. Kontraktet är skrivet på 10 år.

– Det här blir Sveriges största padelhall. I alla fall ett tag, det finns planer på en ännu större i Örebro, säger Roger Strandbro.

De tolv banorna börjar installera­s nästa vecka. 1 april hoppas vi kunna ta emot våra första spelare.

 ??  ?? Sebastian Gorsetman från Padel verket, som står bakom den nya hallen.
Sebastian Gorsetman från Padel verket, som står bakom den nya hallen.
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? BOSS. ”Publiken har breddats de senaste åren, det är fler kvinnor och mer barn och äldre än för ett par år sedan”, säger Sebastian Gorsetman från Padelverke­t, som står bakom hallen.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON BOSS. ”Publiken har breddats de senaste åren, det är fler kvinnor och mer barn och äldre än för ett par år sedan”, säger Sebastian Gorsetman från Padelverke­t, som står bakom hallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden