Mitt i Bromma

Experter ska fixa ny skejtpark i Bromma

En ny skejtpark i Björklunds hage som passar nybörjare. Det kan bli verklighet redan nästa år. ”Det finns ett stort behov”, säger parkingejö­r Åsa Otterklint.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Björklunds hage kan omvandlas till en park med ännu bättre skejtmöjli­gheter än idag. Det är skejtfören­ingen Sub surfers Västerort som uppmärksam­mat efterfråga­n på skejtparke­r i Bromma och tagit kontakt med stadsdelen.

– I Björklunds hage finns redan en ramp för lite mer avancerade åkare och en asfaltsyta som skulle kunna utnyttjas bättre. Det finns lite spridda kickbikeyt­or men de håller ingen vidare kvalitet och är till och med något man skulle kunna skada sig på, säger Askia Linder, en av initiativt­agarna till Sub surfers Västerort.

Staden postitiv

Och på Bromma stadsdelsf­örvaltning är man positiv.

– Det blir inget jättestort utan mer som en övningspar­k. Det finns ett stort behov av det vad jag förstår. Vi har en del ramper i Bromma men de är rätt stora och de som är nybörjare kan inte nyttja dem till fullo. Då är det bra med experthjäl­p från Sub surfers eftersom de vet hur skejtparke­r bör se ut, säger Åsa Otterklint, parkingenj­ör på Bromma stadsdelsf­örvaltning. Nu ska Sub surfers ta fram ett förslag. Att bygga små hinder för olika tricks ligger närmast till hands.

– Man kan ju åka skateboard bara på asfalt men om man vill öva på lite mer ” street” så behöver man lite mer saker att åka på och de här sakerna fungerar lika bra för skateboard som för kickbike, säger Askia Linder.

Föreningen vill gärna ha synpunkter från boende.

– Det finns en del ungdomar i Bromma som uttryckt att det finns intresse för skateboard­anläggning och då ska de också få vara med och bestämma hur det ska se ut så att det blir kul för dem som ska åka där, säger Askia Linder.

Om saker rullar på dröjer inte parken alltför länge.

– När vi får ett förslag och det blir ett prisläge som ser bra ut så finns det möjlighet att man eventuellt kan göra detta till nästa säsong, säger Åsa Otterklint.

Det finns ett stort behov av det vad jag förstår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden