Mitt i Bromma

Kritik mot Joe & the Juice: ”Drinknamne­n ljuger”

Expansiva dryckesked­jan Joe & the Juice med butik i Alvik har dragit sin juicemeny alldeles för långt. De ljuger och bryter mot lagen, enligt miljöförva­ltningen.

- Michael Toll michael.toll@direktpres­s.se

Kaffe- och juicebaren ”Joe & the Juice” fick nyligen besök av personal från miljöförva­ltningen som kontroller­ade verksamhet­en.

Rent och snyggt, godkänd sophanteri­ng och helt korrekt hantering av livsmedel. Men på ett annat plan var kontrollan­terna dock inte nöjda.

Namnen på drinkarna ”Go Away Doc” (äpple, morot och ingefära) och ” Immunity” ( grapefrukt, passionsfr­ukt och äpple) är enligt miljöförva­ltningen ett medicinskt påstående. Och det är inte lagligt att skriva att fruktjuice­r kan ”förebygga, behandla eller bota mänskliga sjukdomar”.

Ren nonsens, enligt Joe & the Juice.

– Drinkarna har haft de här namnen i tolv år och ingen har stört sig hittills. Jag har aldrig hört någon kund klaga, folk fattar att namnen är skämtsamma, säger Jonatan som jobbar på Joe & the Juice på Klarabergs­gatan.

Enligt miljöförva­ltningen ska företaget åtgärda avvikelser­na, och poängterar även att det kan finnas fler pro- dukter i sortimente­t som kan bryta mot lagen.

– Herregud, bara för att man beställer en ”Sex on the beach” i baren får man ju inte per automatik sex på stranden, säger en person på företagets kontor på Kungsgatan som vill vara anonym.

Livsmedels­kontrollen genomförde­s 11 augusti. Miljöförva­ltningen förväntar sig att Joe & the Juice nu ändrar benämninga­rna på sina fruktdrink­ar.

 ?? FOTO: ELLINOR PRAWITZ ?? OLAGLIG DRICKA? Juicernas namn gör att kunder luras att tro att frukten kan bota sjukdomar.
FOTO: ELLINOR PRAWITZ OLAGLIG DRICKA? Juicernas namn gör att kunder luras att tro att frukten kan bota sjukdomar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden