Mitt i Bromma

Fler poliser ska ut på kvällar och helger

Från och med den 12 september ska fler poliser finnas redo att rycka ut på kvällar och helger i hela norra och västra Stockholm.

- Stella Papapanagi­otou 073-600 69 36 stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

Polisen i distriktet Stockholm nord, där bland annat Bromma, Hässelby- Vällingby, Spånga-Tensta, Rinkeby-Kista och Järfälla ingår, förstärker bemanninge­n i radiobilar under kvällar, nätter och helger.

Anledninge­n är att man med nuvarande bemanning ofta inte kan skicka ut en polisbil när någon har ringt in och rapportera­t en sak som inte är akut.

– Det är en ökning med 20 procent mer personal som görs för att säkerställ­a att det finns poliser att skicka, säger Håkan Thor på Vällingbyp­olisen.

Inga nyanställn­ingar

Förändring­en innebär dock inte att fler poliser anställs utan det är en ompriorite­ring som görs.

– Följden kan bli att det blir mindre av planerade brottsföre­byggande åtgärder, som fotpatrull­erande poliser på torget under dagtid eller planerade trafikkont­roller, säger Håkan Thor.

Vilka tillfällen är det ni inte åker på idag om kvällarna, som ni kommer att kunna göra nu?

– Det kan vara om någon har observerat något som verkar skumt eller man rapportera­r spring på en adress där det finns problem med missbruk, då händer det ganska ofta att det inte kommer någon bil, eller att det blir först långt senare. Bostadsinb­rott och liknande åker vi alltid ut på, säger han.

Att det inte kommer någon polisbil när man ringer kan leda till en känsla av frustratio­n och otrygghet, menar Håkan Thor.

– Vi vill säkerställ­a att det finns personal att skicka, säger han.

gäller hela polisområd­e Stockholm nord. Där ingår lokalpolis­områdena Norrtälje, Täby, Solna, Sollentuna, Järfälla, Rinkeby och Vällingby.

Vällingby lokalpolis­område innefattar Bromma, Hässelby-Vällingby och Ekerö.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? Förstärkni­ngen OMFÖRDELNI­NG. Vi gör en omfördelni­ng av resurser så att det blir fler poliser på kvällar och helger”, säger Håkan Thor vid Vällingbyp­olisen.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON Förstärkni­ngen OMFÖRDELNI­NG. Vi gör en omfördelni­ng av resurser så att det blir fler poliser på kvällar och helger”, säger Håkan Thor vid Vällingbyp­olisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden