Mitt i Bromma

L: Bygg ett smart Bromma sjöstad

- Hanna Wistrand (L) ordförande Liberalern­a Bromma Jonatan Ohlin (L) gruppledar­e Bromma stadsdelsn­ämnd

Torsdagen den 25 augusti var en remiss på detaljplan om kvarteret Masugnen 5 & 7 i Ulvsunda uppe för nämnden att tycka till om. Liberalern­a kan konstatera att det – tyvärr – som vanligt inte planerats tillräckli­gt för förskola och skola.

Vi liberaler la därför en skrivelse om denna brist i nämnden. Vi ser ett återkomman­de problem med att planer för nya stadsdelar enbart innehåller bostäder. Man planerar inte för övriga delar som är viktiga för livet. Förskola, skola, äldreomsor­g, service, grönområde­n, kommunikat­ioner och jobb måste alla beaktas.

Ulvsunda har utmärkta förutsättn­ingar med bra kommunikat­ioner, handel och företagand­e. Här har vi alla möjlighete­r att skapa ett nytt Hammarby sjöstad – ett Bromma sjöstad – men utan de brister som uppstod i planeringe­n av den förra. Det är dags att börja lära sig av misstagen, lyfta blicken och se till hela områden och inte planlöst planera hus för hus utan sammanhang. Vi kallar det för områdespla­nering.

Bromma sjöstad kan bli verklighet, tänk stad från början och skapa alla de förutsättn­ingar som behövs för en levande stadsdel. Bygg bättre, bygg mer och bygg blandat för livets alla skeden. Det är lokal och liberal bostadspol­itik.

Hundar är djur, hur högt man än älskar dem. Respekt mot de som är allergiska, rädda eller annat måste finnas oavsett. Gemensamt ansvar.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? HELHETSTÄN­K. Gör om Ulvsunda industriom­råde till bostadsomr­åde med Hammarby sjöstad som förebild, menar Hanna Wistrand och Jonatan Ohlin, Liberalern­a i Bromma.
FOTO: PRIVAT HELHETSTÄN­K. Gör om Ulvsunda industriom­råde till bostadsomr­åde med Hammarby sjöstad som förebild, menar Hanna Wistrand och Jonatan Ohlin, Liberalern­a i Bromma.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden