Mitt i Bromma

Vintageklä­der och posters i nya butiken

Posters och vintageklä­der ska samsas med livemusik och konstutstä­llningar när Abrahamsbe­rg får en ny butik i oktober.

- Evelina Hertz

– Det började med att vi blev erbjudna lokalen och då tänkte vi att vi har många affischer som vi inte säljer i skivaffäre­n, säger Pär Melcherson, ägare av Swejazz Records & Art.

1 oktober öppnar han och kollegan Mats Örnbrand från Bromma Records sin nya butik. Den ligger på samma gata som skivaffäre­n men här kommer de istället för skivor att sälja affischer och vintageklä­der.

Spelningar och film

De kommer även att anordna till exempel spelningar och filmvisnin­gar i butiken. Kunderna får gärna lämna förslag på vad de ska hitta på.

– Det är många som är intressera­de av evenemang så det kan till exempel bli olika liveuppträ­danden, säger Pär Melcherson.

Han berättar att det även finns en tredje tanke med butiken och det är att ställa ut konst på en av väggarna i lokalen.

– Vi vill ge yngre konstnärer och artister chansen att visa vad de kan utan att behöva betala dyra pengar till ett galleri. Det kan vara allt från fotografie­r till graffitiko­nst, säger Pär Melcherson.

Först ut är en fotograf som 5 november hänger upp sina fotografie­r i butiken.

– Det är en fotograf som har tillgång till tunnlarna nere i tunnelbana­n och har fotat där. Det är jättesnygg­a bilder, säger Pär Melcherson.

 ??  ??
 ?? FOTO: EVELINA HERTZ ?? Radhus i Norra Ängby dröjer PREPPAR. Pär Melcherson är snart redo för öppning.
FOTO: EVELINA HERTZ Radhus i Norra Ängby dröjer PREPPAR. Pär Melcherson är snart redo för öppning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden