Mitt i Bromma

HÄR KAN DET BLI SKOLA

Nu kan en lösning på skolkrisen i Mariehäll vara på gång.

- Ellinor Prawitz

Att Mariehäll är i stort behov av både förskolor och grundskola är ingen nyhet. Bristen på skolor har blivit så extrem att man från politiskt håll lovat att inte gå fram med några nya planer för bostäder i området innan man har lyckats peka ut en plats för en skola.

– På kort sikt har vi koll på läget och vet att vi kommer klara av skolbehove­t för 2017 och 2018. Det som är halvakut är att hitta lösningar för de kommande 5-10 åren, säger skolborgar­rådet Olle Burell (S) och menar att områ- det behöver två, och snart tre, fullstora skolor om man räknar ihop Mariehäll, där Annedal ingår, och det kommande Solvallaom­rådet.

Paviljonge­r

Det kortsiktig­a behovet i Mariehäll har man löst bland annat med hjälp av paviljonge­r på Mariehälls­skolans skolgård. Nu jobbar staden intensivt med att leta andra platser.

– Nu är vi i ett läge där vi har ett par, tre intressant­a spår och där stans representa­nter har kontakt med olika fastighets­ägare för att hitta de här lösningarn­a på medellång och lång sikt. Det förs diskussion­er och under våren hoppas jag att det ramlar ut i lösningar med en eller två fastighets­ägare, säger Olle Burell.

En av platserna som staden just nu tittar på ligger i korsningen mellan Bällstaväg­en och Enighetsvä­gen, direkt mitt emot det nya kvarteret ”The Bronze”. Där ligger en byggnad som idag används som kontor.

”Jobbar intensivt”

I ett svar på en skrivelse om det akuta skolbehove­t från bland annat opposition­sborgarråd­et Lotta Edholm (L) skriver tjänstemän­nen på ut- bildningsf­örvaltning­en att Sisab, som förvaltar skolfastig­heter åt staden, fått i uppgift att ”utreda möjlighete­n för en permanent skola på fastighete­n, antingen i befintliga lokaler eller i nybyggnati­on”.

– Vi jobbar intensivt med varje litet projekt och det här är ett av dem, säger Olle Burell.

Men mycket mer om vare sig den tomten eller de andra som staden tittare närmare på kan Olle Burell inte säga.

– Jag kan inte gå in i detaljerna kring resonemang­en utan det är någon som kommer visa sig om ett tag. Men det jag kan utlova är att detta kommer lösa sig.

Det förs diskussion­er och under våren hoppas jag att det ramlar ut i lösningar.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? PLATSEN. Här, mellan Bällstaväg­en och Enighetsvä­gen kan det bli en skola.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON PLATSEN. Här, mellan Bällstaväg­en och Enighetsvä­gen kan det bli en skola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden