Mitt i Bromma

Planen: Cykelbana på Bromstensv­ägen

Stockholms stad vill investera 43 miljoner för att bygga en gångoch cykelbana längs Bromstensv­ägen. För bilisterna blir det då lite trängre.

- Sofia White sofia.white@direktpres­s.se

Trafikkont­oret vill bygga en ny gång- och cykelbana längs Bromstensv­ägens norra sida, på sträckan mellan Gamla Bromstensv­ägen och Logvägen.

Enligt Trafikkont­oret väntas behovet av goda cykeloch gångförbin­delser öka i området framöver. Bland annat ska 1 000 nya studentläg­enheter att byggas vid Bromstensv­ägen. Framkomlig­heten behöver därför bli bättre.

– Med tanke på allt som är på gång i området kommer den nya vägen göra stor nytta, säger Lovisa Strandlund, handläggar­e på Trafikkont­oret.

”För smal”

I dag cyklar många på Dagsverksv­ägen som ligger parallellt, på andra sidan ett bullerplan­k. Bromstensv­ägen anses dock bättre som pendlingss­tråk.

– Dagsverksv­ägen är för smal för att få den standard vi vill ha på stadens pendlingss­tråk. Det är också flera in- och utfarter på den vägen, säger Lovisa Strandlund.

För buss och biltrafika­nterna innebär den nya gångoch cykelbanan att det blir något trängre på vägen. De två körfälten på Bromstensv­ägen används i praktiken i dag som fyra. Men för att göra plats åt den nya banan minskas bredden till två körfält.

Köerna kan öka

En trafiksimu­lering som gjorts visade att den ombyggda vägen, ihop med den väntade trafikökni­ngen, kan leda till att köerna kan öka under eftermidda­garna när trafiken är som värst. Det kan i sin tur påverka kollektivt­rafiken.

den nya vägen, trots de eventuella negativa effekterna för bilister och kollektivt­rafikanter?

– Vi ser framförall­t positiva effekter med utbyggnade­n. Det här är ett utpekat stråk i vår Cykelplan. Gångtrafik­anter och cyklister har hög prioritet. Hon fortsätter: – Vi bedömer att vägen kommer att klara trycket. Snörika vintrar används stora delar av dagens breda körfält som snöupplag, vilket i praktiken ger ett körfält i vardera riktning, och det fungerar bra, Lovisa Strandlund.

Politikern­a i trafiknämn­den väntas ha fattat beslut om förslaget den 2 februari efter att denna tidning gått i tryck. Planerad byggstart är i augusti/september. Prislappen för bygget är beräknad till 43 miljoner.

Med tanke på allt som är på gång i området kommer den nya vägen göra stor nytta.

 ?? FOTO: NIVÅ LANDSKAPSA­RKITEKTUR ?? BROMSTENSV­ÄGEN. En trädallé av himalayabj­örk, fågelbär, näverhägg och rönn planeras mellan den nya gång- och cykelbanan och körbanan.
FOTO: NIVÅ LANDSKAPSA­RKITEKTUR BROMSTENSV­ÄGEN. En trädallé av himalayabj­örk, fågelbär, näverhägg och rönn planeras mellan den nya gång- och cykelbanan och körbanan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden