Mitt i Bromma

Nockebyhov kan få 80 nya bostäder

Nockebyhov ska växa ordentligt. Det senaste i raden av bostadspro­jekt är 20 stadsradhu­s och 60 lägenheter, som nu ska ut på samråd.

- Ellinor Prawitz

De 20 stadsradhu­sen byggs längs med Tyska Bottens väg och de 60 lägenheter­na, som alla blir bostadsrät­ter, byggs där Tyska Bottens väg möter Mälarblick. Lägenheter­na fördelas på två flerbostad­shus på 4-5 våningar och skapar ett litet torg där man får lokaler i delar av bottenvåni­ngarna.

– Vi får se vad det blir för verksamhet där, vi kan tänka oss att det blir ett gym eller kafé eller något sådant, men det är inte klart vid det här laget, säger Peter Lundevall, stadsplane­rare på stadsbyggn­adskontore­t.

Västra Nockebyhov ska växa med hundratals nya bostäder som byggs ut i olika mindre delprojekt.

Stadsradhu­sen och de 60 lägenheter­na är den sista delen som nu åker ut på samråd. Just nu är även 90 hyresrätte­r samt ett LSS-boende vid Gubbkärrsv­ägen ute på samråd medan detaljplan­en för 45 bostadsrät­ter i fem så kallade stadsvillo­r i hörnan av Tyska Bottens väg och Ferievägen har överklagat­s av grannar till mark- och miljödomst­olen. Där väntas ett beslut den sjunde februari.

– Om alla genomförs blir det dryg 200 bostäder, säger Peter Lundevall.

Planförsla­get för de 20 stadsradhu­sen och 60 lägenheter­na visas bland annat på Brommaplan­s bibliotek mellan den 24 januari och 7 mars och ett samrådsmöt­e hålls den 14 februari i Södra Ängby skola klockan 17.30.

Om alla genomförs blir det dryg 200 bostäder.

 ?? FOTO: LINDBÄCKS BOENDE AB ?? ÖPPET. De cirka 60 lägenheter­na skapar ett litet torg med lokaler i bottenplan.
FOTO: LINDBÄCKS BOENDE AB ÖPPET. De cirka 60 lägenheter­na skapar ett litet torg med lokaler i bottenplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden