Mitt i Bromma

V: Järva ska också få vara tryggt

- Ann-Margarethe Livh (V) Rashid Mohammed (V) Anki Erdmann (V)

Det har varit ett tufft år för oss som bor i Järva. Vi har bland annat haft flera dödsskjutn­ingar på platser där vi rör oss i vår vardag. Det måste ändras. Vi som bor på Järva vill leva vanliga liv i trygga områden med bra service precis som alla andra stockholma­re.

Våra krav är både långsiktig­a och kortsiktig­a. Staten har ett ansvar för säkerhet och trygghet överallt.

Vi sätter nu press på regeringen för snabba åtgärder mot de illegala vapnen. Vapen och de kriminella gängen ska bort från Järva.

Vi kräver att polisen ska vara synlig i området och värna om invånarnas trygghet, inte bara komma vid akuta krissituat­ioner. Som politiker i Stockholm vet vi att det krävs ett långsiktig­t arbete för att förändra, en del saker kan och ska vi genomföra snabbare.

Först och främst – utbildning, jobb och bostad är hörnstenar för att förebygga kriminalit­et. Vi jobbar hårt för bra skolor i alla stadsdelar och fler jobb och fler bostäder.

Vi har redan en social insatsgrup­p som stödjer unga vuxna att komma bort från kriminalit­et. Den arbetar mycket framgångsr­ikt och ska få ännu mer resurser.

Ett öppet samhälle kräver öppna mötesplats­er. I år startar utveckling­en av Rinkeby Folkets Hus till ett öppet förenings- och kulturhus.

Demokratin byggs underifrån, därför är ungas organiseri­ng viktig. Nu kan alla under 25 år söka ekonomiskt stöd för aktivitete­r som utvecklar den lokala demokratin.

Det finns mycket som behöver göras och det måste göras nu. Men vi ser att vissa saker faktiskt är på rätt väg. Nu fortsätter vi arbeta för mer trygghet för alla oss som bor i Järva.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? NÄRVARO. Vänsterpar­tiet har lämnat krav på hur Järva ska bli tryggare. Ett av dem är att polisen ska vara synlig i området.
FOTO: MOSTPHOTOS NÄRVARO. Vänsterpar­tiet har lämnat krav på hur Järva ska bli tryggare. Ett av dem är att polisen ska vara synlig i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden