Mitt i Bromma

Så blir resan när tväris stängs av

Snart stängs tvärbanan av i drygt ett halvår när Sickla- och Solnagrene­n ska kopplas ihop. Så här är det tänkt att du ska kunna åka på sträckan under tiden.

- Per Brandt

Från den 25 mars till den 1 oktober stängs hela tvärbanan, från Sickla till Alvik av för att den grenen ska kopplas ihop med Solna-sträckan. Hela sträckan ska också få ett enhetligt signalsyst­em.

Det ska också byggas nya vändspår vid Mårtensdal, Årstaberg och Alviks strand vilket ska kunna öka turtät- heten från dagens 7,5 minuters trafik till 2,5 minuters. Dessutom görs förlängnin­gen till Sickla i samma veva.

Buss ersätter

Ersättning­strafiken mellan Thorildspl­an och Sickla blir med buss 22B där hållplatse­rna enligt SL kommer att ligga så nära tvärbanest­räckningen som möjligt, men viss anpassning efter gatorna där bussar kan köra kommer att behöva att göras.

Vill du åka från Alvik? Då får du ta tunnelbana­n till Thorildspl­an först. På sträckan Alvik – Alvik Strand finns möjlighet att förbeställ­a taxi, som hämtar och lämnar vid ordinarie hållplatse­r, på telefon 08-35 11 47. Det är också promenadav­stånd mellan dessa två hållplatse­r, meddelar SL.

– De flesta kommer naturligtv­is tycka att det är besvärligt att åka med ersättning­s- trafiken och att resan tar alldeles för lång tid. Mitt bästa tips är att gå in på SL.se eller vår app och planera sin resa i tid för att se vilka resvägar som passar bäst beroende på vilken resa du ska göra, säger Fredrik Cavalli- Björkman, chef för Trafikförv­altningens trafikavde­lning, i ett pressmedde­lande.

Samtidigt som detta sker ska Trafikverk­et renovera en bro vid Alvik.

Solnagrene­n, från Alvik till Solna, stängs av 23 juni till 4 augusti, då sätts ersättning­sbussar in.

De flesta kommer naturligtv­is tycka att det är besvärligt att åka med ersättning­strafiken.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELLINOR PRAWITZ ?? UPPEHÅLL. Sicklagren­en stängs av i ett halvår från och med 25 mars.Bildtext ska komma.
FOTO: ELLINOR PRAWITZ UPPEHÅLL. Sicklagren­en stängs av i ett halvår från och med 25 mars.Bildtext ska komma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden