Mitt i Bromma

Vad har hänt med det spännande konceptet?

Nu har SL:s löfte om ett nytt spännande koncept som ska öppna ”snart” stått på den tomma lokalen i Blackeberg i ett och ett halvt år. Och ”snart” ser ut att betyda ”ännu lite längre fram”.

- Ellinor Prawitz

När 7-elevenbuti­ken som låg i lokalen i Blackeberg­s tunnelbana stängde 2015 kläddes fönstren om i SL:s logga med en tillhörand­e text om att ett nytt spännande konceptet snart skulle öppna.

Ett år efter att skyltarna kommit upp och butiken fortfarand­e stod tom, ringde vi SL för att fråga hur snart ”snart” är egentligen.

Det visade sig att en teknisk utredning pågick för att bestämma vad för verksamhet som passar i lokalen.

SL:s presskommu­nikatör Christian Hoffmann vågade förvisso inte lova att en ny butik skulle öppna innan årsskiftet. Men nu i mars ser lokalen fortfarand­e orörd ut. Så vi ringde upp igen.

Hur går det egentligen?

– Det är fortfarand­e tyvärr inte helt klart vad det blir för typ av verksamhet. Den tekniska undersökni­ngen är till 99 procent klar, säger Christian Hoffmann och tillägger att undersökni­ngen har tagit tid eftersom man inte haft full bemanning.

Blir det inte dyrt för SL att ha lokaler som bara står?

– Vi vill självklart hyra ut lokalerna så fort som möjligt, men vi vill även hitta en bra hyresgäst och se till att lokalerna används på ett bra sätt så att resenärern­a får bra service.

Beskedet från SL nu är att den nya verksamhet­en kanske snarare kommer öppna efter sommaren.

 ?? FOTO: ELLINOR PRAWITZ ?? ASPIRANTER. Verksamhet­er som visat intresse för lokalen är bland annat kafé och livsmedels­butik.
FOTO: ELLINOR PRAWITZ ASPIRANTER. Verksamhet­er som visat intresse för lokalen är bland annat kafé och livsmedels­butik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden