Mitt i Bromma

ANVÄNDER NI DET STATISTISK­A JÄMFÖRELSE­VÄRDET?

-

Fastighets­byrån – Vi testar det, och alla våra sex kontor i innerstan ger det ett ärligt försök. Överlag är det positiva reaktioner. Varje bostad är dock unik så ett statistisk­t värde behöver inte betyda att priset alltid är rätt, men blir en fingervisn­ing som är öppen och transparen­t vilket är bra, säger Filip Abrizeh, kontorsche­f Vasastan.

Bjurfors – Vi använder det inte eftersom det ännu finns en central överenskom­melse. Men vi är positivt inställda till det, varför inte testa? säger Pontus Kopparberg, VD Stockholm.

Länsförsäk­ringar – Det är inget vi använder av i våra annonser, även om vi använder oss av sådana verktyg internt. Skulle det bli en branschöve­renskommel­se skulle vi nog använda det, vi var ju väldigt snabba med att införa den förra då det gällde accepterad­e priser. Jonas Persson, franchiset­agare och fastighete­smäklare Östermalm.

Svenska Mäklarhuse­t – Det är inget vi använder oss av eftersom jag inte ser hur det kan hjälpa mina uppdragsgi­vare, säger Andreas Bratt, franchiset­agare Södermalm.

Husman Hagberg – Vi valde att inte gå med då vi tyckte att man tog mer hänsyn till köparen än säljaren. Det kan särskilja väldigt mycket beroende på bostaden och det hade vart bättre om man själv kunde välja jämförbara bostäder, till exempel om det är sjöutsikt, annars kan det slå fel, säger Fredrik Kjell, vice VD Husman Hagberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden