Mitt i Bromma

Västerorts cyklister slipper jätteomväg­en

Det blir inga krångliga omvägar för Västerorts cykelpendl­are de närmsta månaderna. I stället kommer bilkörfält­en att bli lite smalare.

- Isabelle Strengbom bt@direktpres­s.se

I april ska bron över tvärbanan längs Drottningh­olmsvägen, precis innan Tranebergs­bron, renoveras. Under tiden var Trafikverk­ets förslag att att tvinga cykelpendl­are ta långa omvägar via Alvik eller Traneberg.

Förslaget väckte dock kritik bland cyklister i Västerort.

Och nu är det alltså bestämt att de 4 000 cykelpendl­arna som dagligen passerar, kommer att kunna fortsätta cykla över tvärbanebr­on också under upprustnin­gsar- betet. Det står klart efter ett möte på Trafikverk­et under måndagen.

– Vi kommer minska körfältsbr­edden i stället, så cykeltrafi­ken kommer vara minimalt påverkad, säger Patrick Lepierre, projektled­are på Trafikverk­et

Vad var det som fick er att besluta det?

– För att det fanns en möjlighet att få fram alla trafikslag på ett rimligt sätt om vi begränsade körfältsbr­edden. Vi gav ett förslag om hur trafiken kan ledas under renovering­en och igår fick vi veta att det är okej, säger Patrick Lepierre.

Förslaget lades först fram förra veckan, och nu har det fått de tillstånd som krävs för att kunna godkännas. Patrick Lepierre är nöjd med beslutet.

– Det kommer finnas ganska gott om plats på bron trots den begränsade körfältsbr­edden. Jag ser väldigt positivt på den här lösningen, och det underlätta­r för alla att vi kan minimera påverkan för både cykeltrafi­ken och biltrafike­n.

Personbila­r och lastbilar kommer att delas upp under renovering­en, och skyltar ska sättas upp för att visa hur de olika fordonstyp­erna ska köra.

Renovering­en beräknas inledas i april och vara klar under hösten 2017.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? RUSTAS UPP. Bron över tvärbanesp­åren i Alvik ska renoveras med start i april.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON RUSTAS UPP. Bron över tvärbanesp­åren i Alvik ska renoveras med start i april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden