Mitt i Bromma

Snoppchock i Högalidsky­rkan

Det är långt ifrån en bild på den heliga ande du möts av när du blickar upp i en av glasrutorn­a i Högalidsky­rkans tak.

- Michael Toll

Det var i veckan det upptäcktes. Rakt ovanför dopfunten inne i Högalidsky­rkan hade någon ritat en stor snopp i glaset.

Kyrkans personal hade inte sett klottret tidigare och på församling­sexpeditio­nen var man smått chockerad över vad som framträdde i glaset högt upp i kyrkans tak.

– En snopp. Mycket märkligt. Det har gått mig helt förbi, säger kyrkvakten inne i kyrkan.

Snoppklott­ret var en nyhet även för kyrkoherde Christina Engqvist.

– Det här kommer som en total överraskni­ng. Mycket märkligt, för att kunna ta sig upp dit måste man ha nyckel och klättra på stegar. Det här känns väldigt olustigt, säger hon.

Högalidsky­rkan har under året haft problem med klotter på kyrkomuren längs gatan, och tidigt i höstas var det en del ungdomsgän­g som hängde runt inne på området och var småstökiga.

– De klättrade upp på ett annat tak och ställde till med en del bekymmer. Men vi från kyrkan, polis, skolperson­al och ungdomarna­s för- äldrar tog gemensamt tag i det här och fick slut på problemen. Därför känns det inte alls bra med den här snoppen, säger Christina Engqvist.

Christina Engqvist upplevde klottret som både olustigt och överraskan­de. Men kyrkan har inte valt att göra någon polisanmäl­an.

– Nej, det har vi inte gjort. Och vi kommer inte göra det heller. Vi behöver ta reda på hur någon har lyckats ta sig upp på taket, men annars ser vi det här som ett busstreck.

Är snoppen kvar?

– Nej, den är bortstädad. Det var målat i dammet, så det var bara att torka bort.

 ?? FOTO: MICHAEL TOLL ?? EN STOR SNOPP. Det var vad du såg om du höjde blicken vid kyrkans dopfunt.
FOTO: MICHAEL TOLL EN STOR SNOPP. Det var vad du såg om du höjde blicken vid kyrkans dopfunt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden