Mitt i Bromma

Blackans allsångsgä­ng

I ”Blackeberg­s egna vardagsrum”, Teater Kaskad, hålls allsång varje torsdag. Hit kommer en trogen skara sångfåglar som inte är rädda för ta i – oavsett hur det låter.

- Annica Ögren annica.ogren@direktpres­s.se

Bland tegelbruk och blommig mosaik i Teater Kaskads foajé förbereder sångledare­n Peter Stefansson dagens allsång. Till ”Blackeberg­s egna vardagsrum”, som besökarna kallar stället, kommer varje vecka ett gäng entusiaste­r, vissa sen flera år, andra har just hittat hit. Upplägget är drop in och det kostar inget.

– Det är verkligen jätterolig­t, man blir så glad av att komma hit i den gemenska- pen som finns här och att få träffas och sjunga tillsamman­s, säger deltagaren Gunnel Myresnäs, som tillsamman­s med grannar från ett 55+ boende i Nockebyhov kommer till Kaskad varje vecka.

Sångledare­n Peter Stefansson har lett körer på Kaskad sedan 2004.

– Jag tycker att mycket av sång och musik ligger i glädjen, där ska fokus ligga. Vi har märkt att intresset för sång finns här, det är jätterolig­t, säger han.

Inga krav

Till dagens allsång har sju sångälskar­e kommit, något färre än vanligt, enligt dem själva. Vitsen att kalla det just allsång är för att sångstunde­n är helt kravfri.

– Vår slogan är ”vi sjunger hellre än bra”, och det är precis vad det handlar om. Vi kräver inga förkunskap­er och vi vill avdramatis­era det hela så att alla slags människor vågar sig hit, säger Mikaela Ribbheden, 31, som är verksamhet­sledare på OffStockho­lm, som driver Kaskad.

När sångstunde­n väl drar igång, till maracas och Stefans gitarrspel, sjungs låtar som 34:an, Nu går sista visan och Broder Jakob – blandat med mycket skratt.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? ALLSÅNG. Det viktigaste är inte hur det låter, utan att man har kul, tycker deltagarna.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON ALLSÅNG. Det viktigaste är inte hur det låter, utan att man har kul, tycker deltagarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden