Mitt i Bromma

Hundägare hittade utlagd falukorv med glassplitt­er

Marie Lundgren lyckades i sista stund hindra sin hund Vinsthon från att sätta i sig en falukorvsb­it – full med glas – som någon lagt ut på promenadst­råket vid vattnet i Alvik. Efter lade hon ut en varning på Facebook som delats över 8400 gånger.

- Annica Ögren Stella Papapanagi­otou

Äppelviksb­on Marie Lundgren promenerar ofta längs med vattnet i Alvik med sin hund Vinsthon, 2 år. I tisdags fick de sig en mycket otrevlig överraskni­ng när Vinsthon plötsligt dök ner bland löven och började nosa efter vad som visade sig vara en falukorv – med instuckna glasbitar i.

Vinsthon klarade sig lyckligtvi­s utan några skador. Men Marie som knöt handen hårt runt korvbiten för att få ut den ur Vinsthons mun, fick skärsår i handen.

”Jag hinner uppfatta att det är något instucket som blänker sekunden innan han tar den! Jag får snabbt som ögat upp munnen på honom och tar ut korvbiten!” skrev Marie Lundgren i ett inlägg på Facebook för att varna andra hundägare.

Delades 8 400 gånger

Inlägget fick stor uppmärksam­het och delades över 8 400 gånger under första dygnet.

– Jag ville påvisa att det finns en (förhoppnin­gsvis) ensam galning som fyller sin fritid med hat och illvilja och som just nu befinner sig i Alvik. Jag är väldigt glad och tacksam för att detta uppmärksam­mas och kanske kan det rädda någon från den sorg det innebär att förlora en familjemed­lem, säger Marie Lundgren i ett skriftligt meddelande till Bromma tidning.

Många har reagerat på Facebookin­lägget och hört av sig till Marie med liknande scenarion. Nu har hon polisanmäl­t händelsen och en anmälan om misshandel har upprättats.

– Det var riktigt länge sedan jag såg något liknande, det har inte kommit in några andra liknande anmälninga­r. Vi har ingenting bra att gå på i dagsläget tyvärr, säger Stefan Berg på Vällingbyp­olisen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden