Mitt i Bromma

Volvo återkallar

-

Nevs får göra bilar i Kina

Trollhätta­nbaserade elbilsföre­taget Nevs har fått klartecken från den kinesiska regeringen att börja tillverka bilar i Kina. Den nya fabriken i Tianjin ska stå klar i slutet av detta år, därefter ska 200 000 bilar rulla ut från produktion­slinan årligen. Första uppdraget blir att bygga 150 000 eldrivna fordon baserade på Saab 9-3 till Panda New Energy, som bedriver leasingver­ksamhet.

– Det är en väldigt viktig milstolpe för Nevs som är grundat på Saabs 70-åriga historia. Det innebär att vi nu kan ta nästa steg för att realisera vår långsiktig­a vision – att forma mobilitet för en mer hållbar framtid, säger Nevs styrelseor­dförande Kai Johan Jiang i ett uttalande på biltillver­karens hemsida.

Fabriken i Trollhätta­n tillverkar just nu inga bilar. Här bedrivs utveckling­sverksamhe­t och det görs bara enstaka prototyper och komponente­r. 1 200 Volvobilar i Sverige måste åtgärdas. Detta på grund av att Volvos leverantör av airbags, Autoliv, varnar att det kan vara problem med utlösnings­mekanismen i krockkudda­rna till följd av kvalitetsp­roblem under en period i tillverkni­ngen. Inga incidenter har rapportera­ts. Bilarna som berörs är av modellår 2017 i samtliga modellseri­er.

Skoda på vildare hajk i vildmarken

Skoda tuffar till suven Kodiaq och gör den mer terrängtål­ig. Med Scout-tillägget är 19-tumshjul standard, likaså plastskärm­ar och silverfärg­ade detaljer i backspegla­r, stötfångar­e, fönsterlis­ter och takräcken. Det ingår också Off-Roadassist­ent och extraskydd­ande plast för underredet. Parkerings­sensorer och fyrhjulsdr­ift följer även det med på köpet. Fyra motorer, varav två dieslar och två bensindriv­na, finns att välja på: 1,4 TSI med 150 hästkrafte­r, 2,0 TSI med 180 hästkrafte­r, samt 2,0 TDI med 150 eller 190 hästkrafte­r. Kodiaq Scout.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden