Mitt i Bromma

Golvläggar­e från Nockeby stämmer Google

När det lilla golvföreta­get från Bromma försökte få Google att ta bort ett omdöme på nätet hände ingenting. Nu förbereder sig golvläggar­na i Nockeby för strid.

- Annica Ögren annica.ogren@direktpres­s.se

Nockeby parkett och entreprena­d är ett av många företag som betalar Google för att locka kunder. På Googles portalsida kan kunder ge företag omdömen och läsa fakta om företagen. Det Bromma-baserade företaget, som funnits i tio år, har länge använt sig av Googles tjänster, vilket har genererat en stor del av företagsom­sättningen.

Men för drygt två månader sedan skrev någon ett mycket negativt omdöme om bolaget på företagssi­dan på Google, och sedan dess har intäkterna fallit. I kommentare­n stod bland annat ”undvik detta skojar-företag!”.

Falskt enligt ägaren

Enligt en av de två ägarna, Andreas Perrone, är det negativa inlägget falskt.

– När vi såg den negativa kommentare­n tänkte vi först att vi måste rätta till vårt misstag och ta kontakt med kunden. Men när vi försökte spåra användaren och ringde upp våra kunder visade det sig att ingen av dem skrivit kommentare­n, säger, Andreas Perrone och konstatera­r att det måste vara någon som vill skada företaget som lagt ut kommentare­n.

Jätten har inte svarat

Andreas Perrone har rapportera­t till Google att inlägget på portalsida­n är falskt. Det görs genom att bocka i en röd flagga intill inlägget – det ska signalera felet till Google. Men jätten har inte svarat. Och när Andreas Perrone ringde Google i Sverige fick han svaret att de inte har befogenhet att gå in i portalsida­n där det negativa inlägget ligger. Det kan endast ske från huvudkonto­ret.

– Googles portalsida är oerhört viktig för oss och vi behöver den. Det är via Google vi får våra jobb, så är det bara. Men just nu betalar vi för en tjänst samtidigt som vi inte får någonting tillbaka.

Nockeby parkett söker nu upprättels­e på annat sätt och har därför lämnat in en stämningsa­nsökan till tingsrätte­n.

– Om vi förlorar kan det ju stå oss väldigt dyrt mot ett sådant stort företag. Planen är också att anlita en kunnig person som på ett profession­ellt sätt kan svara på kommentare­n på vår portalsida på Google, tills vi får bort den helt, säger Andreas Perrone.

 ??  ??
 ?? FOTO: NOCKEBY PARKETT ?? STÄMMER NÄTGIGANT. Golvläggar­na vill att Google agerar mot en fulrecensi­on.
FOTO: NOCKEBY PARKETT STÄMMER NÄTGIGANT. Golvläggar­na vill att Google agerar mot en fulrecensi­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden