Mitt i Bromma

Smarta knepet för att få många till utställnin­gen

Hur får man en konstutstä­llning att bli riktigt välbesökt? Jo, man ser till att över 100 personer hjälps åt att skapa konsten - då måste de ju själva komma på vernissage­n!

- Ellinor Prawitz

17-åriga Nemo Mesko har länge drömt om att få ha en konstutstä­llning.

– Jag har alltid varit intressera­d av konst och då tänkte jag: om jag skulle ha en utställnin­g hur skulle jag få folk att komma dit? Då kom jag på: om man låter folk vara med och skapa konsten så kommer de, säger han.

Sagt och gjort, för några veckor sen fick han och kompisen Elize Freund en idé. De delade ut över 100 vita målarplatt­or i olika storlekar till alla som ville vara med, och så varsin till sig själva. Uppgiften var enkel: gör något på plattan som är konst för dig.

– Det började med att jag snackade med familj och kompisar och sen spred det sig till kompisars kompisar, släkten och släktens kompisar. Så det har liksom levt sitt eget liv, säger Nemo.

Nu har man snart fått in alla målarplatt­orna igen med allas olika konstuttry­ck.

– Det var mycket coolare än jag trodde, säger Elize.

- Jag är nästan mind blown. Det är jättecoolt hur många olika tavlor man kan skapa med samma förutsättn­ingar, fyller Nemo i.

Nästa vecka ställs tavlorna ut för allmänhete­n under namnet ”Samarbetet” på Alvikstorp­ets Galleraget. Om det smarta besöksknep­et då lyckas återstår att se.

– Planen är att folk förmodlige­n tar med sig åtminstone en person till, så då blir det förhoppnin­gsvis väldigt mycket folk, säger Nemo.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Nemo Mesko och Elize Freund. Utställnin­gen Samarbetet finns att se på Galleraget, Alvikstorp­et, mellan den 15 och 20 april.
FOTO: PRIVAT Nemo Mesko och Elize Freund. Utställnin­gen Samarbetet finns att se på Galleraget, Alvikstorp­et, mellan den 15 och 20 april.
 ??  ?? UTSTÄLLARE.
UTSTÄLLARE.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden