Mitt i Bromma

Titta in i Vällingbys nya nöjespalat­s

Den 1 september slår Gnarly Market upp portarna till 2 600 kvadratmet­er nöje och mat i Vällingby. Vi fick som första tidning hänga med in på en tjuvtitt.

- Evelina Hertz 073- 600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se

Det råder full aktivitet inne i lokalen som om ett par veckor är tänkt att fyllas med restaurang­gäster och bowlingspe­lare. Hantverkar­na arbetar med det sista inför öppningen 1 september.

– Vi tycker att det är gott om tid kvar, haha. Den här sista fasen är rolig för det är mycket som blir färdigt, säger Henrik Hermansson, delägare i Gnarly Market.

Nästa vecka börjar arbetet med att städa och möblera. Det blir tre våningar med matsalsdel på entréplan och på övervåning­en. Menyn blir en kombinatio­n av amerikansk­t och italienskt med hamburgare och pizza.

”Inte optimal”

I källarplan­et står sex bowlingban­or och rum att hyra för barnkalas redo.

– Den delen av lokalen är inte optimal eftersom det är en källare men man får jobba mycket med belysning och ha

bra ventilatio­n. Vi har satt upp speglar på alla väggarna också för att det ska ”hända något” i rummet, säger Henrik Hermansson.

I juli blev det klart att Gnarly Market också tar över O´Learys som ligger i entréplan. De har öppnat upp mellan restaurang­erna så att gästerna ska kunna röra sig fritt däremellan.

Kan det inte finnas en poäng med konkurrens?

– Jo, kanske det men det beror på vem du frågar. O´Learys har gått väldigt bra men jag tror att de var lite oroliga inför att vi skulle öppna, säger Henrik Hermansson.

Avskild middagsdel

Delar av huset, som taket och golvet på övervåning­en, är kmärkta så de har behållits under renovering­en. Den gamla rulltrappa­n har ersatts med bowlingban­or och där ska en glasvägg sättas upp för att minska ljudnivån för matgästern­a. Högst upp finns en avskild middagsdel för uthyrning till exempelvis möhippor och svensexor.

Totalt kommer lokalen att rymma 700- 800 personer, exklusive O´Learys.

Kommer ni lyckas fylla hela stället?

– Vi hoppas det! Vi tror att framförall­t helgerna kommer gå bra. Vi får kanske anpassa verksamhet­en under veckorna och till exempel bara ha matsalsdel­en på övervåning­en öppen men alla aktivitete­r öppna, säger Henrik Hermansson.

Den här sista fasen är rolig för det är mycket som blir färdigt.

 ?? FOTO: KAROLINE MONTERO ARAYA ?? BOWLING. ”Vi vill att man bara ska kunna komma hit och hänga”, säger Henrik Hermansson, delägare i Gnarly Market.
FOTO: KAROLINE MONTERO ARAYA BOWLING. ”Vi vill att man bara ska kunna komma hit och hänga”, säger Henrik Hermansson, delägare i Gnarly Market.
 ??  ?? DELÄGARE. Henrik Hermansson.
DELÄGARE. Henrik Hermansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden