Mitt i Bromma

Bostadspri­serna fortsätter att skena i Bromma

Trots larm om bubblor och en överhettad marknad fortsätter bostadspri­serna i Stockholm att rusa. Bromma är ett av flera ställen där du kan ha tjänat miljoner – bara på att bo.

- Clarence Frenker Ellinor Prawitz

Stockholms bostadsmar­knad fortsätter att slå ” all time high”.

På tre år har det genomsnitt ligakvadra­tmeter priset för en bostadsrät­t i Stockholms stad stigit från 56 032 till 72 409 kronor, det vill säga en ökning med 29 procent, visar en jämförelse av Mäklarstat­istiks siffror som vi har gjort. För en lägenhet på 75 kvadratmet­er innebär det en värdeöknin­g på över 1,2 miljoner kronor.

I Bromma har den procentuel­la ökningen till och med varit snäppet högre än Stockholms­snittet. På tre år har kvadratmet­er priset här stigit med cirka 33 procent. Det ger en ökning på 1,1 miljoner kronor för en lägenhet på 75 kvadrat. Köpte du en bostadsrät­t i Bromma för tre år sen har du alltså med all sannolikhe­t gjort en god affär.

Och enligt experterna verkar det inte finnas någonting som tyder på att priserna är på väg att vända i huvudstade­n.

–Eftersom förutsättn­ingarna fören starkbosta­dsmarknad är väldigt goda med hög sysselsätt­ning, stark ekonomisk tillväxt, bostadsbri­st och unikt låga räntor, räknar vi med en stabil bostads- marknad i höst, säger Erik Olsson, vd på Erik Olsson Fastighets­förmedling.

Området som toppar listan är Hässelby- Vällingby. Där har kvadratmet­er priset stigit med hela 49 procent i snitt mellan 2014 och 2017.

Henrik Fällman, mäklare på Svensk fastighets­förmedling i Välling by, mena ratt den snabba ökningen dels beror på att priserna legat generellt lägre i området från början, vilket gör att fler tittar utåt på tunnelba- nelinjen när priserna i områden som Bromma blir alltför höga.

– Sen har området växt till sig tack vare att Vällingby centrum fått ett lyft och att Vällingby parkstad, med mycket nyprodukti­on, har börjat ta form. Det är det som dragit upp priserna skulle jag säga, säger han.

Så är Hässelby-Vällingby trendigt nu?

– Tanken från vår sida är ju att göra Vällingby och Råcksta lite mer trendigt. Men då går också priserna upp, så nästa anhalt blir kanske Hässelby ut mot Hässelby strand som fortfarand­e ligger generellt lite lägre prismässig­t.

Tanken från vår sida är ju att göra Vällingby och Råcksta lite mer trendigt.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELLINOR PRAWITZ ?? PRISRAKET. Köpt lägenhet i Bromma de senaste åren? Då kan du ha tjänat miljoner bara på att bo.
FOTO: ELLINOR PRAWITZ PRISRAKET. Köpt lägenhet i Bromma de senaste åren? Då kan du ha tjänat miljoner bara på att bo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden