Mitt i Bromma

Nano spelar på Vällingbys kulturdag

Den 26 augusti är det dags för Vällingbys Kulturdag. Det blir dans, prova-på och feta musikupptr­ädanden.

- Evelina Hertz 073- 600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se

Snart är det dags för kulturfest i Vällingby centrum. Det som tidigare hette Dansdagen har vuxit och fokuserar i år på fler delar inom kulturen.

– Dagen ska fyllas med olika akter och utövare på något sätt har koppling till den lokala kulturen i Västerort. Vi vill samla ihop alla och fira utbudet och göra det mer synligt, säger Elisabeth Skoglund, projektled­are för Kulturdage­n på Kulturhuse­t Stadsteate­rn Vällingby.

På förmiddage­n blir det fokus på dans med olika uppträdand­en. Bland annat kommer barn och unga från Hi p hop teaterkoll­ektivet visa vad de har gjort i sommar.

– Först kommer de visa en sneakpeak på scenen ute på torget och under eftermidda­gen blir det en show inne i Trappan, säger Elisabeth Skoglund.

Under dagen kommer föreningar och organisati­oner finnas på plats på torget. Bland annat kan spelsugna testa bridge och för den pysslige blir det drejning och slöjd.

– Vi kommer ha en föreningsm­ässa på andra våningen där det kommer vara fullt med föreningar och organisati­oner, säger Elisabeth Skoglund.

Vid klockan 16 drar artistprog­rammet igång ( se alla artisyer i faktarutan) på scenen ute på torget.

Vällingby Kulturdag arrangeras i samarbete av Hässelby- Vällingby stadsdelsf­örvaltning, Vällingby city och Kulturhuse­t Stadsteate­rn Vällingby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden