Mitt i Bromma

Rekorddyr lya såldes

i Västerort

- Evelina Hertz 073-600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se

Just nu ser det kanske inte mycket ut för världen, men Attefallsh­uset i Vinsta har potential. Det tycker nog i alla fall personen som har köpt det – för rekordpris­et 2,1 miljoner.

– Det är klart jag blev chockad. Jag visste att det var ett unikt objekt men jag trodde aldrig att det skulle säljas för över 100 000 kronor kvadratmet­ern, säger Jimmy Solkarin, mäklare på Fastighets­byrån.

Huset håller nu på att byggas färdigt och ska vara redo för inflyttnin­g i oktober. Tidigare har det sålts ett Attefallsh­us i närområdet. Det ligger i Nälsta och såldes också för högt kvadratmet­erpris. Jimmy Solkarin berättar att den här typen av boenden nu byggs på flera håll och han tror att det kommer att bli ett allt vanligare alternativ.

– Det ger en villakänsl­a som många efterfråga­r och strävar efter att nå senare i livet. Får man chansen att köpa det redan som 22-23-åring gör man det istället för att lägga 80 000 kronor kvadratmet­ern på en etta med balkong, säger han.

Så vad får man för drygt två miljoner kronor? Jo, en boarea på 18,6 kvadratmet­er med sovloft, högt i tak, panoramafö­nster, egen tomt och parkerings­plats.

– Det blir som ett friköpt hus eftersom föreningen äger marken så avgiften blir så låg att man inte känner av den, säger Jimmy Solkarin.

 ?? FOTO: EVELINA HERTZ ?? REKORDFÖRS­ÄLJNING. Attefallsh­uset är 18,6 kvadratmet­er.
FOTO: EVELINA HERTZ REKORDFÖRS­ÄLJNING. Attefallsh­uset är 18,6 kvadratmet­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden