Mitt i Bromma

Chauffören Abdis utmaning: Att hålla tidtabelle­n i höst

Busschauff­ören Abdi Rashid gillar sitt jobb, även under heta sommardaga­r. Efter en lugn sommar förbereder han sig nu för den hetsigare hösttrafik­en.

- Ellinor Prawitz

Abdi Rashid har jobbat som busschauff­ör i lite drygt fem år. Nu sitter han i en av bussarna på Brommaplan och väntar på att det ska bli dags för hans avångstid på buss 302 mot Knalleborg.

Abdi trivs bra, berättar han.

– Det är bra passagerar­e här, de flesta är glada och säger hej, säger han och fortsätter:

– Idag blir det mycket folk, många slutar jobbet tidigare på fredagar och vill komma hem snabbt.

Nya tidtabelle­r

Men generellt har det varit lugnt under sommaren när många är bortresta och skolorna är stängda. Men nu när semesterti­derna börjar närma sig sitt slut blir det lite annat.

– Nu förbereder vi oss för nya tidtabelle­r och mer kö då blir det lättare förseninga­r. Det är ett bra jobb, men man har mycket ansvar. Det kräver både tålamod och att man är serviceinr­iktad, säger Abdi.

”Bra ac”

Trots att vi pratar om höstplaner­ingen känns det just nu långt bort – den här fredagen känns som en av sommaren hittills varmaste dagar. Men temperatur­en ser inte ut att bekomma Rashid där han sitter bakom ratten.

– I den här bussen har vi bra ac. Och om man vill får man ha kortbyxor på sig på jobbet. Men det har inte jag, jag vill inte visa mina ben haha, säger han.

 ??  ?? TRIVS. ”Det är bra passagerar­e här, de flesta är glada och säger hej”, säger Abdi Rashid som idag kör buss 302 mellan Brommaplan och Knalleborg.
TRIVS. ”Det är bra passagerar­e här, de flesta är glada och säger hej”, säger Abdi Rashid som idag kör buss 302 mellan Brommaplan och Knalleborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden