Mitt i Bromma

Resenärer: ”SL är totalt likgiltiga”

- Två Hässelby-pensionäre­r

Åk kollektivt och låt bilen stå, lyder uppmaninge­n och den lyssnar vi ju på, vi alla som från våra förorter ska ta oss in till Stockholm city. Från Hässelby norra går det att välja mellan pendeltåg och tunnelbana med anslutning­sbuss till vardera. Pendeln går från Barkarby station och tunnelbana­n från Vällingby.

På en skylt vid uppgången till Barkarby station står att pendeln har ersättning­sbuss från Barkarby till Spånga. Det gör inget. Det är de nya stationern­a i stan vi vill se. Vi kan åka från Spånga men var är hållplatse­n för ersättning­sbussen i Barkarby? Med uteslutnin­gsmetoden går den att hitta. Vänta en kvart och sedan en mycket generös, genomintre­ssant turistorie­nterad sightseein­gtur, genom våra västra förorters alla sevärdhete­r, innan bussen cirka 20 minuter senare är vid Spånga station. Men vad nu då! Pendeltågs­stationen är stängd. Härifrån går inga tåg, sa en välinforme­rad resenär. De börjar gå den 14 augusti. Var är informatio­nen, då? Hur kommer man in till Stockholm city.

En vänlig man som sett vårt letande efter anvisninga­r om trafiken berättade att lämplig fortsatt väg mot stan är med buss till Brommaplan. Tio minuter senare satt vi på den bussen. Nära en halvtimme senare, genom tämligen kända kvarter än hit än dit och med cirka 100 meter mellan hållplatse­rna, anlände vi till Brommaplan­s tunnelbane­station. Tunnelbana­n mot Stockholm kom efter några minuter och så var vi på Odenplan efter drygt två timmars resa denna dag då äntligen sommarvärm­en kommit.

Pendelns nya sträckning och stationer gick vi miste om men vi fick istället en utmärkt demonstrat­ion av SL:s totala likgiltigh­et för sina resenärer. Vad är det för vits med att bussa folk från Barkarby station till Spånga när den stationen är stängd? Varför kör inte bussen istället till Sundbyberg, därifrån tågen går? Varför är inte bussförare­n tillräckli­gt orienterad för att lämna informatio­n? Varför finns det ingen informatio­n i busskuren på Blomsterku­ngsvägen? Säg, SL, varför respektera­s inte vi resenärer? I ett privat företag skulle folk få sparken för liknande fasoner! Nåja, det är landstinge­t som äger SL och hur hanteras inte alla sjuka, reflektera­r vi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden