Mitt i Bromma

POKÉKRIGET BRAKAR LOSS I BROMMA

”Nu jävlar blir det match”

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Restaurang­en The Bay som legat i botten av Alviks torn har stått tom sedan i våras. En lapp på dörren har lovat att ett nytt koncept ska öppna ”snart”. Det nya konceptet har dröjt, men till sist står det nu klart vad som ska ta plats i lokalerna.

– Det kommer bli ett pokébowl- och burgarkonc­ept, ett nytt koncept för oss. Pokébowlen är ju gan- ska nytillkomm­en och vi uppskattar verkligen det själva. Det är fräscht och enkelt, säger Kim Lundvall som ska driva den nya restaurang­en Poké Burger tillsamman­s med Marcus Bjelveby.

Planen är att öppna i slutet av oktober och då ska det bli både lunch, middag och AW:s. Men först ska lokalen få en make over.

– Det måste in lite kärlek och lite förnyelse av lokalen, för den är väldigt klassisk nu. Vi kommer köra fusion där svenskt möter asiatiskt.

Asiatiskt?

– Ja, pokébowl är ju hawaiiansk­t, men vi kommer köra asiatiskt på smaksätt- ningarna, säger Kim Lundvall.

Trendig mat

Och nog verkar pokébowls vara en trend som breder ut sig i Bromma. Bara förra veckan meddelade Melanders att man skulle öppna saluhall i Alvik. Även där skulle pokébowls serveras.

Dags för ett pokékrig då kanske?

– Då jävlar blir det en match alltså. Haha nä, jag är inte orolig, jag tror vi kommer jobba helt olika pokébowls, säger Kim Lundvall.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? NYTILLSKOT­T. Kim Lundvall och Marcus Bjelveby öppnar helt nytt koncept i Bromma.
FOTO: PRIVAT NYTILLSKOT­T. Kim Lundvall och Marcus Bjelveby öppnar helt nytt koncept i Bromma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden