Mitt i Bromma

En tredje är gripen för mordet i Alvik

Polisen har nu gripit en tredje person, misstänkt för mordet på en 24-årig man i Alvik i oktober.

- Evelina Hertz, Ellinor Prawitz

Det var den 23 oktober som en 24-årig man avled efter att ha misshandla­ts med någon form av stickvapen i Alvik. Händelsen inträffade vid 14-tiden i nära anslutning till Alviksskol­an, men polisen var tidiga med att meddela att händelsen inte hade någon koppling till skolan.

Två gripna tidigare

Efter mordet greps två unga män, varav den ena är hemmahöran­de i Bromma. De sitter nu häktade, på sannolika skäl misstänkta för mord.

Nu står det klart att polisen har gripit ytterligar­e en person.

– Vi har gripit ytterligar­e en man som är misstänkt för gärningen och nu sitter anhållen. Han greps natten till tisdag på södra sidan av stan. Det är en yngre man, säger åklagare Erik Wendeby och fortsätter:

– Polisen har arbetat med att lokalisera ytterligar­e personer som kan ha koppling till gärningen och gripandet kunde ske inom ramen för detta arbete.

Enligt Erik Wendeby finns det någon form av koppling mellan samtliga tre misstänkta gärningsmä­n och den mördade 24-åringen.

– Det finns någon form av kännedom dem emellan men det är inget jag kan gå in närmare på nu. Vi utreder den kopplingen just nu, säger han.

Kan du säga något om motivet bakom mordet?

– Vi har en aning om bakgrunden till händelsen och vi utreder motivbilde­n. Just nu varken kan eller vill jag gå in närmare omständigh­eterna men jag tror att det kommer att klarna så småningom.

I fredags, efter att den här tidningen gick i tryck, skulle man fatta beslut om den tredje gripna mannen ska begäras häktad.

Väntar på besked om åtal

Mannens advokat, Mikael Söderberg, vill inte kommentera hur hans klient ställer sig till anklagelse­rna.

– Det är för tidigt för mig att uttala mig om det, säger han.

De två som är gripna sedan tidigare väntar på besked om åtal ska väckas mot dem. Det beslutet ska tas senast den 23 november.

Han greps natten till tisdag på södra sidan av stan. Det är en yngre man.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? GRIPEN. En tredje misstänkt gärningsma­n greps natten till tisdag på södra sidan av stan.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON GRIPEN. En tredje misstänkt gärningsma­n greps natten till tisdag på södra sidan av stan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden