Mitt i Bromma

”Soptomten” måste städas

Byggmateri­al, vitvaror, plastsäcka­r med skräp – det är bara några av de saker som samlats på en tomt i Bällsta. Nu har boende tröttnat på stöket.

- Ellinor Prawitz

I korsningen mellan Gamla Bromstensv­ägen och Ankarstock­svägen, mitt i bostadsomr­ådet i Bällsta, ligger ett hus som en gång i tiden varit en mataffär. Men idag liknar huset och tomten runt omkring en plats för dumpning. Här varvas byggmateri­al med gamla spisar och trasiga resväskor.

– Jag bara undrar hur det kan få se ut sådär, när man åker förbi ser det ut som en soptipp. Alla pratar om det där huset och undrar vad det är frågan om, säger Brommabon Pia Hamlund.

Svaret är nej. Det är upp till den som äger en fastighet att se till att det är ordning och reda.

Matbutiken ska rivas

Så hur kan tomten i Bällsta se ut som den gör? Syftet är att den gamla matbutiken ska rivas och ersättas med bostäder. Men i väntan på en detaljplan­sändring har företa- get the Other group, som ska bygga de nya bostäderna, hyrt ut lokalen till ett bygg- företag som använder det som lagerlokal, säger Thomas Uhlander, vd och projektans­varig på The other group.

Han vill inte berätta vilket byggföreta­g som hyr lokalen, men så som det nu ser ut på tomten ska det inte göra, menar han.

– Vi får säga till dem och annars får vi väl slänga ut dem, för det ska ju inte vara så stökigt, säger Thomas Uhlander och fortsätter:

– Men vi har faktiskt sagt till dem för några månader sen och då tog man dit några containrar. Det är möjligt att det har börjat byggas upp skräp på nytt. Vi har väl sett mellan fingrarna på det eftersom vi tänkt att vi ska komma igång med projektet här under året.

”Inom en snar framtid”

Men projektet kommer nog inte hinna komma igång i år, däremot ”inom en snar framtid”, enligt Thomas Uhlander. Vilken typ av bostäder som ska byggas när projektet väl drar igång är ännu inte klart.

– Det kan bli allt från radhus till flerbostad­shus, säger han.

När man åker förbi ser det ut som en soptipp. Alla pratar om det där huset och undrar vad det är frågan om.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? SOPTIPP? En drös med bråte ligger slängd på tomten i Bromma kyrka.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON SOPTIPP? En drös med bråte ligger slängd på tomten i Bromma kyrka.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden