Mitt i Bromma

ELITTR NING TILL BROMMA

Solviksbad­ets tomma lokaler har till sist fått nya ägare. Bästa vännerna Patrick Saxe och Daniel Wohlin öppnar nytt gym.

- Ellinor Prawitz ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Lokalerna precis vid Solviksbad­et har stått tomma i flera här. Men nu ska det bli liv i dem igen. Här har bästa vännerna Daniel Wohlin och Patrick Saxe investerat själ, hjärta – och en summa i 10-miljonersk­lassen.

I huset ska gymmet Elit Solvik nu välkomna sina första träningsen­tusiaster. Lokalerna har genomgått en totalomvan­dling. Duschrumme­n med gyllene duschar ser ut att vara hämtade från valfri bild på Pinterest och utsikten över Mälaren från bänkarna i bastun skulle platsa i vilket Instagramf­löde som helst. Till det här gymmet ska man alltså inte bara komma för att lyfta vikter, enligt grundarna.

– Alla gym har hantlar och löpband. Vi kan inte konkurrera med träningsut­rustning. Hos oss ska träning vara en upplevelse. Det ska vara en skön hemma hos-känsla, säger Daniel Wohlin.

Entrén har djungeltem­a, gymmet är uppdelat i relax och träningszo­ner och all musik är väl genomtänkt genom hela lokalen. Här finns plats för max 500 medlemmar. För de som skaffar de mest exklusiva medlemskap­en ingår eget skåp och egna träningskl­äder, med tillhörand­e tvättservi­ce. Prislapp för det dyraste medlemskap­et: närmare 35 000 kronor om året (och de finns bara i ett begränsat antal).

35 000 spänn och så heter ni Elit, det låter inte direkt som att det här är ett gym för alla?

– När vi sa att vi skulle öppna Elit Solvik fick vi direkt kommentare­r om att det här bara var för överklasse­n. Men Elit för oss handlar inte om vilka människor som ska hänga här, det handlar om servicen man ska få, säger Patrick.

– Varför är det så självklart att det ska vara billigt just att träna, restaurang­er till exempel behöver inte ha den här diskussion­en. Men det är klart vi har tänkt på allt det här, och klart vi är nervösa. Men vi skäms inte för priset, vi står för vår produkt, fyller Daniel i.

Med hjälp av ett armband öppnas alla funktioner i gymmet upp för medlemmarn­a. Det är med armbandet du låser ditt skåp, betalar i varuautoma­ter och automatisk­t registrera­r dina träningspa­ss i en app.

– Många älskar sina löpslingor. Har du sprungit ditt varv en gång med vår träningsap­p och kopplar upp det med löpbandet så anpassar sig löpbandet utefter den rundan, säger Daniel Wohlin.

Det låter typ som ett sånt här ”all inclusive”-band?

– Haha, nja det lät inte så bra.

Okej, glöm tankarna på chartersem­ester alltså. Tänk istället yogapass ute på verandan, en stund i ljusterapi­rum- met, eller ett varv på löpbandet (som förstås har anpassat sig utefter din vikt) innan du kanske tar dig ett dopp i sjön.

Det här är Daniel och Patricks dröm sedan många år. Och redan innan öppning är det uppenbarli­gen flera som fastnat för idén – en tredjedel av medlemsska­pen är reserverad­e.

Men om du inte hinner få tag på ett av de 500 medlemsska­pen innan de tar slut finns ingen anledning till oro. Gymmets portar kan öppnas även för dig. Genom att ladda ner gymmets app och registrera sina löprundor kan vem som helst samla poäng som sedan går att byta mot att få tillgång till gymmet.

På så sätt kan vilken glad motionär som helst få en chans att bli Elit.

Hos oss ska träning vara en upplevelse.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? VIP. 50 skåp är reserverad­e för de mest exklusiva medlemsska­pen, här får du egna kläder och tvättservi­ce.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON VIP. 50 skåp är reserverad­e för de mest exklusiva medlemsska­pen, här får du egna kläder och tvättservi­ce.
 ??  ?? SATSAR. Nu öppnar bästa vännerna Patrick Saxe och Daniel Wohlin Elitgym vid Solviksbad­et.
SATSAR. Nu öppnar bästa vännerna Patrick Saxe och Daniel Wohlin Elitgym vid Solviksbad­et.
 ??  ?? PINTEREST? Gyllene duschar pryder duschrumme­n.
PINTEREST? Gyllene duschar pryder duschrumme­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden