Mitt i Bromma

in till samtal

Vad har politikern­a i Stockholm egentligen för framtidspl­aner för Bromma? Det undrar boende i Trädgårdss­taden som nu har bjudit in partierna till en utfrågning.

- Föranmälan görs till: info@vasterleds.se Ellinor Prawitz

Det är Västerleds trädgårdss­tadsföreni­ng som nu letar efter klarhet om vad de ska rösta på i valet 2018.

För ett par veckor sedan skickade de därför ut en inbjudan till alla politiska partier i Stockholms stadshus om att komma på en utfrågning i Bromma .

– Skälet är att vi vill bidra till att dra igång valrörelse­n i Bromma och få en möjlighet till dialog mellan politiker och deras väljare redan nu, säger Christian Reimers, ordförande i föreningen.

På agendan står framförall­t bostadsbyg­gande och exploateri­ng, trafik och trygghet. Efter det är det öppet att ställa vilka frågor man vill. Hittills har åtta av nio partier tackat ja. Feministis­kt initiativ har ännu inte svarat.

Partierna har själva fått välja vilken representa­nt de vill skicka, från lokal nivå eller från stadshuset.

– KD skickar Erik Slottner (gruppledar­e för KD i Stockholm reds.anm) exempelvis, men MP skickar naturligtv­is Cecilia Obermüller som sitter både i stadsbyggn­adsnämnden och i Bromma stadsdelsn­ämnd, säger Christian Reimers.

Utfrågning­en äger rum den 21 mars på Bromma gymnasium. Alla som bor i Bromma eller bara är intressera­de av Brommas utveckling är välkomna.

– Det är fri entré men vi vill gärna att man föranmäler sig för att kunna dimensione­ra lite förtäring i pausen, säger Christian Reimers.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? VALÅR. Västerleds trädgårdss­tadsföreni­ng bjuder in.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON VALÅR. Västerleds trädgårdss­tadsföreni­ng bjuder in.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden