Mitt i Bromma

Nytt stort VR-center öppnar på Sveavägen

Res 300 år in i framtiden, fajtas mot monster från en flotte eller häng i en helikopter och slåss mot zombies. Nu öppnar ett nytt virtual realitycen­ter på Sveavägen.

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

I torsdags öppnade stället Enterspace på Sveavägen 14 som är utrustat med virtual reality-teknik, VR. Tidigare i mars öppnade man ett ställe i Dubai. Spelen man kan spela är mellan 10 och 12 minuter.

– Vi vill ge en upplevelse man inte kan få hemma och visa vad virtual reality verkligen kan vara. Vi vill också att det ska vara en social upplevelse, något man gör tillsamman­s med andra och som skapar en känsla av ”vi”, säger Sara Strömgren, vars titel är Head of Vistior Experience­s på Enterspace.

Fyra spel

Det finns fyra olika spel att välja på och man kan vara mellan en och fyra spelare. StockholmD­irekts reportrar får bland annat prova på ställets ”signatursp­el” som heter ”Ringwalker”. Där färdas man 300 år framåt i tiden och befinner sig i ett rymdskepp. För att vi ska kunna ”ta oss dit” får vi VR-glasögon, hörlurar och en ryggsäck på oss.

En ”guide”, Astrid, talar till en på engelska och berättar om vad man ser: bland annat Saturnus ringar. Det är med viss fascinatio­n vi åker genom rymden och försöker skydda oss mot en rymdstorm. Efter det får vi i ett annat spelrum prova på att sitta i en helikopter och skjuta på zombies.

– Det finns något för alla. Jag tror att både nybörjare och gamers kommer att gilla det, säger Sara Strömgren.

Både lunch och middag

Målgrupper i fokus är ”kompisgäng, familjer och företag” och det kommer fler spel. På ovanvåning­en öppnar samtidigt en tapasinspi­rerad restaurang.

– Det är en meny med rätter som passar bra att dela och vi kommer att servera både lunch och middag, säger Sara Strömgren.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? FÖRSVAR. Egentligen sitter reporter Mimmi i en helikopter och skjuter på zombies. Inte i en källare under Sveavägen. Eller? TRIO. Maeva Sponbergs, Sara Strömgren och Cecilia Öhrner driver det nya centret.
FAJTAS. Fotograf Sacharias fick vara John Wick...
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN FÖRSVAR. Egentligen sitter reporter Mimmi i en helikopter och skjuter på zombies. Inte i en källare under Sveavägen. Eller? TRIO. Maeva Sponbergs, Sara Strömgren och Cecilia Öhrner driver det nya centret. FAJTAS. Fotograf Sacharias fick vara John Wick...
 ??  ?? Rymdresa.
Rymdresa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden