Mitt i Bromma

M: ”Otrygghete­n glöms bort”

Moderatern­a i Stockholm riktar kritik mot den rödgrönros­a majoritete­ns arbete mot våldsbejak­ande extremism och otrygghet. Det orsakade debatt under politikerm­ötet i Bromma. – Vi kan inte sopa problemen under mattan”, sa Jan Tigerström (M).

- I repris: Ellinor Prawitz

Det var glest bland åhörarbänk­arna i Alviks kulturhus när Bromma stadsdelsf­örvaltning sammanträd­de förra torsdagskv­ällen. Men avsaknad av publik hindrade inte nämndens politiker att hamna i debatt med varandra.

I ett utlåtande kritiserad­e Moderatern­a, med stöd av Kristdemok­raterna, majoritete­ns arbete mot våldsbejak­ande extremism och otrygghet hos medborgarn­a.

– Vi riktar oss till majoritete­ns tillkortak­ommanden i staden som helhet vilket slår mot arbetet i stadsdelar­na, sa Jan Tigerström (M).

Det fick Lillemor Samuelsson ( V) att tända till:

– Ni vet ju att vi i stadsdelsn­ämnden har ansvar för förskola, äldreomsor­g, socialtjän­st och försörjnin­gsstöd. Men det ni visar med den här skrivelsen är att ni tycker att det viktigaste ni har att arbeta mot är våldsbejak­ande extremism. Att göra det till den absolut viktigaste frågan i Bromma är en prioriteri­ng som är obegriplig för mig, sa hon och tillade:

– Dessutom är det ett jätteansva­r för oss politiker att inte öka på oron i samhället för vilka faror vi kan tänkas råka ut för.

Det följdes av en liten, spontan applåd.

– Väl talat Lillemor, jag tycker tonläget i skrivelsen är väldigt högt, sa nämndens ordförande Cecilia Obermüller (MP).

Jan Tigerström bad då om ordet och kontrade:

– Mitt svar på att inte ska hetsa upp befolkning­en är att man inte ska sopa allvarliga problem under mattan.

Kvällens... ...favorit

En man i publiken lyfte ett förslag om fler hundrastgå­rdar i Bromma. Något han inte är den enda att drömma om. – Det har inkommit ett antal förslag om hundrastgå­rdar och vi har en utveckling på gång, sa Peter Dacke, avdelnings­chef på Bromma stadsdelsf­örvaltning.

I vissa stadsdelsn­ämnder inleds ofta kvällen med någon form av dragning eller presentati­on. Så brukar inte fallet vara i Bromma. Men det här kvällen var ett undantag - Brommas kultursekr­eterare var på plats för att berätta om vad hennes arbete går ut på: bland annat att skapa förutsättn­ingar för boende att kunna ta del av kulturakti­viteter – och skapa något själva.

...överraskni­ng:

Nämnden beslutade dels att ansöka om att bygga en tillfällig förskolepa­viljong med sex avdelninga­r på Carl Larssons väg i Blackeberg. Den ska fungera som evakuering­sförskola när nya permanenta förskolor byggs i området. Det klubbades också att ansöka om en ny förskola på Vinjegatan 25 i Blackeberg. Dit ska den förskola som idag huserar vid Blackeberg­sskolan kunna flytta.

 ??  ?? GLEST. Det var glest bland åhörarbänk­arna igår när stadsdelsn­ämnd sammanträd­de.
GLEST. Det var glest bland åhörarbänk­arna igår när stadsdelsn­ämnd sammanträd­de.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden