Mitt i Bromma

Nu sätts Västerort på den politiska kartan 88

- EVELINA HERTZ Reporter Prata med mig! evelina.hertz @direktpres­s.se

dagar. Så lång tid är det i skrivande stund kvar till valet 2018. Och det märks här i Västerort.

I veckan var det dags för Järvavecka­n på Spånga IP, för andra året i den här formen. Inför att den skulle dra igång funderade vi på redaktione­n hur det skulle bli. Skulle det komma vanligt folk? Eller skulle Spånga IP bara fyllas av politiker och lobbyister, något som Almedalsve­ckan ofta fått kritik för? De två arrangeman­gen har ju jämförts både en och två gånger sedan Järvavecka­ns start.

Därför var det så roligt att se så många Västerorts­bor ta sig till Spånga IP för att lyssna och diskutera. Kanske också bilda sig en uppfattnin­g innan det är dags att ta sig till valurnorna den nionde september.

Samtidigt blir också Västerort en arena där politik diskuteras – istället för att bara vara en plats som beslutsfat­tare och makthavare pratar OM.

Jag tror att det är oerhört viktigt.

Därför var det också fantastisk­t att så många unga kom till panelsamta­let som vi på StockholmD­irekt anordnade förra torsdagen tillsamman­s med Folkets hus i Vällingby (läs mer på stockholmd­irekt.se).

Samtliga partier i stadshuset var på plats och försökte så gott de kunde svara på ungdomarna­s frågor. Det blev pizza, kloka frågor och TUFFA frågor. En hel del starka känslor. Många unga är arga på politikern­a för att de upplever att de inte blir lyssnade på. Men jag hoppas att just såna här samtal ska leda till att det blir bättring på den fronten.

För en sak är säker. Så länge vi tar vara på klokskapen hos de unga i Västerort behöver vi inte vara oroliga för framtiden.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden