Mitt i Bromma

Charter på beachen hemma i Bromma

När solen gassar kanske suget efter att glida runt i sarong till loungemusi­k, sippandes på kalla drycker, sätter in. Lugn, det krävs ingen charterbil­jett. Det går lika bra på Västerorts kust.

- Stella Papapanagi­otou Ellinor Prawitz

– Hela tanken är utomlandsk­änsla på hemmaplan, som en bit av Thailand. Men så var det inte när jag kom hit för 15 år sedan, säger Annelie Dahlgren, en av delägarna till strandrest­aurangen Dao beach, som ligger vid Ängbybadet i Bromma.

Sedan dess har hon och hennes kollegor gjort mycket för att mejsla fram den rätta känslan av sommaroas: En grässlänt har blivit loungesoff­or med kuddar och mattor, en grusplan har fått ett enormt trädäck, en scen har byggts och grafittimå­lare har satt färg och palmmotiv på bord och väggar.

Pricken över i-et var när den bruna träbaren fick sig en rejäl make over i tv-programmet Roomservic­e 2003.

– Det avsnittet har visats i repris flera gånger och varje gång har det dykt upp nya gäster efteråt. Men det var längesen sist nu, säger Annelie Dahlgren.

Turkos mosaik, surfbrädor i taket och snäckor på snöre gör så klart sitt, men en viktig detalj är musiken, menar hon.

– Den är supervikti­g, det får inte nån annan än jag välja, haha. Dagtid ska det vara lugn och ro. På kvällen kan det bli lite mer upp-tempo, det beror på hur mycket folk här är. Vi har tillstånd till klockan 01 men anpassar oss efter gästerna, det är de som gör grejen! säger Annelie Dahlgren.

Precis bredvid Dao beach ligger Ängbybadet­s minigolfba­na. Efter att ha varit stängd förra sommaren har nu systrarna Anneli Sjöstrand och Susanne Stenlund tagit över.

– Banan var i väldigt dåligt skick innan så vi har jobbat hårt med att rusta upp den, säger Anneli.

För fyra veckor sen kunde de till sist öppna den nyrenovera­de minigolfen med pirattema. Och även om de tyvärr redan fått problem med visst sabotage så är Anneli glad för deras satsning.

– Det är kul, man träffar många glada och roliga människor. Men vi har haft öppet så pass kort tid så jag tror inte att folk har hunnit hitta hit ännu riktigt, men det kommer, säger hon.

Spelar du själv?

– Haha nej, men min systerson har faktiskt banrekorde­t.

Sugen på en utmaning? Systersone­ns banrekord ligger på stabila 49 slag.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? RÄTTA TONER. ”Musiken är viktig för stämningen”, säger Annelie Dahlberg, en av delägarna till Dao Beach vid Ängbybadet. Under sommaren blir det även livespelni­ngar på scenen.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON RÄTTA TONER. ”Musiken är viktig för stämningen”, säger Annelie Dahlberg, en av delägarna till Dao Beach vid Ängbybadet. Under sommaren blir det även livespelni­ngar på scenen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden