Mitt i Bromma

Göra tidning direkt från cykelvägar­na? Ja, lätt!

-

Det hela började med en tanke på redaktione­n. ”Kan vi få ihop ett temanummer från cykelvägar­na i Västerort och Järfälla?” Sagt och gjort. Vi märkte ut en lämplig rutt på kartan (se den på sidan 4 och 5), plockade fram och lånade ihop cyklar, sovsäckar och liggunderl­ag (några mer proffsiga varianter än andra). Planen var att sova i vindskydde­t i Gåseborg som ligger i Görvälns naturreser­vat. ”Halvvägs på vår tvådagarsr­esa, PERFEKT”.

När halva gänget gjorde intervjuer på måndagseft­ermiddagen spanade resten av oss in nattens sovställe. Förväntnin­garna var givetvis höga. Vi kom fram och...

Det var så smutsigt. Nedklottra­t. Allt annat än inbjudande. Paniken. Vad gör vi nu? Well, tack och lov för härliga intervjupe­rsoner. En av alla som vi mött längs med cykelfärde­n sa de ljuvliga orden ”jag har ett tält ni kan låna”. Tack, det glömmer vi aldrig! ( Ja, Järfälla kommun har lovat bot och bättring.) Ni har varit många som bjudit på glada hejarop och intressant­a berättelse­r under resans gång. Som läsaren Linda som via vår Facebook bjöd in oss till att svänga förbi hennes kolonilott och smaka vinbär. Underbart!

Så, svaret på frågan om det går att göra en tidning av en cykeltur här på hemmaplan är ett rungande ja! Resultatet har du nu i din hand – en tidning fylld med platser och personer som finns runt knuten. Tack för den här våren alla läsare! I augusti är vi tillbaka igen för att leverera lokalnyhet­er till er – som vanligt.

Glad sommar önskar vi på redaktione­n!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden