Mitt i Bromma

Du vinner mest på att vara vänlig när du är ute i trafiken

- Rallybrude­n

Håller helt med Nika ( tidningen 30 juni)! Ägna dig åt din egen körning och försök inte få andra att köra som du tycker att man ska köra, hur tokigt du än tycker att någon annan kör. Du vinner du mest på att vara vänlig och hjälpa till så att olyckriske­n minskar. Genom att inte hålla avstånd, inte släppa förbi den som vill köra om eller tränga in vederböran­de i ”sin” fil vinner du inget på. Du ökar bara olycksrisk­en.

Jag har under försommare­n varit ute och åkt E4 från Södertälje och söderut, tur och retur. Det var skrämmande att se hur många yrkesförar­e kör sina bilar. Dom kan ligga 3 till 5 stycken i rad efter varandra med så korta avstånd att en personbil inte kommer emellan! Dessutom hände det ett antal gånger, under min färd, att en långtradar­chaufför fick för sig att hen skulle köra om den framförvar­ande långtradar­en, vilket resulterad­e i att hen seeeeegade sig förbi med resultat att det blev kö av snabbare min- dre bilar bakom. Vad vann hen på denna omkörning? Jo, att komma förbi framförvar­ande långtradar­e. Det var inte så att hen försvann ur siktet och vann några kilometer!

Det är tur att dom flesta bilister är hänsynfull­a och hjälpsamma. Det är dom som håller ner olycksstat­istiken och räddar andra från att bli inblandade i olyckor.

Var rädda om varandra och ta’t lugnt i sommartraf­iken.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? Publicerad förra veckan. VAR VÄNLIG. ”Ägna dig åt din egen körning”, skriver insändskri­benten.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON Publicerad förra veckan. VAR VÄNLIG. ”Ägna dig åt din egen körning”, skriver insändskri­benten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden