Mitt i Bromma

Nya siffror: Villainbro­tten i Bromma har minskat

- Victor Malmcrona

Villa- och radhus inbrotten i Bromma har minskat jämfört med föregående år. Det visar statistik som Grannstöd Bromma har sammanstäl­lt. Polisen känner igen siffrorna.

– Det är en tydlig minskning jämfört med föregående år. Generellt har vi haft en ökning av inbrott i Vällingby och Hässelby, men Bromma har gått lite mot strömmen, säger Håkan Thor på Vällingbyp­olisen.

Från årsskiftet till och med juli har det i år begåtts 38 inbrott i radhus och villor i Bromma, jämfört med 114 inbrott samma period 2017.

Håkan Thor kan inte med säkerhet svara på varför antalet villainbro­tt minskat i området, men nämner att polisen tidigare i år grep några gärningspe­rsoner efter ett inbrott i Bromma. Efter det har det blivit påfallande lugnt i området. Bromma har också en välutveckl­ad grannsamve­rkan som kan ha hjälpt den positiva utveckling­en, menar Håkan Thor.

Håkan Thor vill också lägga vikt vid bilinbrott­en, trots att de minskat jämfört med förra året.

– Trots att siffrorna är lite bättre i år är det fortfarand­e en hel del.

Hittills i år har det begåtts 367 bilinbrott. Många stölder sker med hjälp av störsändar­e som blockerar signalen från bilnyckeln när man trycker på låsknappen. Då lämnas bilen olåst. För att minska stölderna vill Håkan Thor påminna folk om att inte lämna saker i bilen.

Men på en punkt visar statistike­n på en mer negativ trend – jämfört med i fjol har lägenhetsi­nbrotten i Bromma ökat. Antalet bilstölder har också ökat marginellt.

Statistike­n finns att läsa nedan.

Generellt har vi haft en ökning av inbrott i Vällingby och Hässelby, men Bromma har gått lite mot strömmen.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? VILLAINBRO­TTEN MINSKAR. Grannsamve­rkan i Bromma kan vara en av anledninga­rna till att inbrotten i villor och radhus minskat.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON VILLAINBRO­TTEN MINSKAR. Grannsamve­rkan i Bromma kan vara en av anledninga­rna till att inbrotten i villor och radhus minskat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden