Mitt i Bromma

Flera skolor öppnar för föreningar

Stockholms stad öppnar upp 14 nya skolor på kvällar och helger för att skaka fram fler samlingslo­kaler för föreningsl­iv. Totalt satsas 3,3 miljoner för att möjliggöra satsningen under året.

- Clarence Frenker 073-600 69 00 clarence.frenker@direktpres­s.se

Stockholms stad har under en tid utrett möjlighete­n att öppna upp fler skolbyggna­der efter ordinarie verksamhet­stid för att möta upp bristen på lokaler för föreningsl­iv i Stockholm.

Nu, efter en inventerin­g av det kommunala fastighets­bolaget SISAB, står det klart att ytterligar­e 14 skolor i staden utöver de som redan används anses lämpliga.

Totalt ska nu 3,3 miljoner satsas på att rusta upp och anpassa de aktuella skolorna för att möjliggöra utökade öppettider på kvällar och helger redan från i år.

Beslutet togs i utbildning­snämnden i torsdags, efter att den här tidningen gått i tryck.

– Det här är ett av de roligaste besluten jag är med och fattar. Som socialdemo­krat och folkrörels­emänniska vet jag vad tillgången till föreningsl­okaler betyder, säger skolborgar­rådet Olle Burell (S).

Redan i dag finns ett antal skolor som hyrs ut via stadens särskilda bokningssy­stem. Det har även bedrivits ett pilotproje­kt och det nya tillskotte­t ses som ytterligar­e en pusselbit för att främja föreningsl­ivet i Stockholm.

– Det här blir det tredje steget där vi kompletter­ar med 14 nya skolor i staden och därmed fyller igen lite vita fläckar på kartan. Målet är att alla stockholma­re och föreningsa­ktiva ska veta att det finns lokaler i skolorna som är tomma och kan användas. Det är ett enormt slöseri att lokalerna används alldeles för lite, säger Olle Burell.

Upprustnin­gen beräknas pågå under hösten och i takt med att lokalerna står färdiga kommer de gå att boka genom stadens bokningssy­stem.

– Vi har valt de skolor där det genom en helt rimlig peng går att fixa en ramp eller låsanordni­ngar för att anpassa lokalerna. Varje objekt har en prislapp och nu tar vi fram 3,3 miljoner kronor extra för det, säger Olle Burell. Totalt 14 nya skolor ska innan årets slut vara bokningsba­ra för föreningsl­iv på kvällar och helger. Trollbodas­kolan är en av dem. Infälld: Olle Burell (S).

 ??  ?? ÖPPNAR.
ÖPPNAR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden