Mitt i Bromma

Populär skola bygger ut

I onsdags beslutades att Nya Elementar i Bromma ska byggas om och ut. Dessutom ska man öka antalet elevplatse­r med 300.

- Emma Thimgren bt@direktpres­s.se

Idag rymmer Nya Elementar 900 elever. Men i framtiden ska den kunna ta emot 1200 elever. Det efter att en stor ombyggnati­on genomförs.

Stadsbyggn­adsnämnden bestämde nämligen i onsdags att ett nytt planarbete­t för skolan ska inledas.

Tre av skolans hus ska byggas om och utöver det tillkommer två hus. Om- byggnation­en ska ge fler grupprum och toaletter samt större lokaler för elevhälsan.

Det ena av de nya husen ska vigas åt årskursern­a F-3, och det andra ska få bland annat idrottssal och specialsal­ar.

– Det finns stora behov av ökad kapacitet och fler elevplatse­r i Brommaområ­det. De kommunala skolorna är väldigt populära och vi har ett löfte att det alltid ska finnas en bra kommunal skola i närområdet. Det är väldigt roligt att vi kan göra den här satsningen för våra barn i området, säger skolborgar­rådet Olle Burell (S).

Som vi rapportera­t om innan har skolan haft stora problem med platsbrist i sin matsal. Även matsalen planeras att byggas ut. Exakt när kan dock inte Olle Burell svara på i nuläget.

Sisab, som förvaltar skolfastig­heter åt staden, ansökte tidigare i år om att få bygga ut den men fick då nej. Det sista beskedet var att bristen skulle lösas på kort sikt med tillfällig­a paviljonge­r på skolgården under hösten.

Projektet genomförs av just Sisab och väntas vara klart 2021.

 ?? FOTO: STOCKHOLMS STAD ?? STÖRRE. Nya Elementar ska byggas ut och rymma 300 fler elever.
FOTO: STOCKHOLMS STAD STÖRRE. Nya Elementar ska byggas ut och rymma 300 fler elever.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden