Mitt i Bromma

Intim jazzkonser­t – men på hemlig ort

Nästa helg går Stockholm Jazzfestiv­al av stapeln – och en av konsertern­a spelas i Vällingby. Men exakt var någonstans får publiken inte veta än.

- Evelina Hertz

Jazzmusike­rn och Vällingbyb­on Oskar Schönning har spelat på Stockholm Jazzfestiv­al i flera år. Men förra året klev han upp på scenen hemma i sitt eget vardagsrum – istället för på någon av de officiella scenerna inne i stan.

– Vi ville dra ut folk hit till Vällingby, det finns så många häftiga miljöer som är arki- tektoniskt intressant­a här. Det tar ju faktiskt lika lång tid att åka från city till Vällingby som det tar att åka från Vällingby in till city, säger Oskar Schönning.

Att hålla konsert hemma hos sig själv är en speciell upplevelse, berättar Oskar. Plötsligt blir ens hem till en offentlig plats som fylls av folk man inte känner.

– Det blir såklart väldigt intimt och fint, men paradoxalt samtidigt väldigt utåtriktat. Min musik är ganska smal och nu kom det folk som annars inte brukar vara i publiken på till exempel Fasching, säger Oskar.

Intresset för förra årets hemmakonse­rt var stort och ett 70-tal personer fick till slut plats hemma i Oskars vardagsrum. På grund av platsbrist behövde de neka folk så om intresset blir väldigt stort även i år kan konserten komma att flyttas till en annan plats i Vällingby. Men var det blir avslöjas inte än utan det får publiken veta när det närmar sig.

Biljettern­a kostar 300 pix för ”förvärvsar­betande vuxna”. Studenter och pensionäre­r betalar halva priset. Mer info hittas på Stockholm Jazzfestiv­als hemsida.

 ??  ??
 ?? FOTO: HEIKO PURNHAGEN ?? MUSIK. Jazzmusike­rn Oskar Schönning ordnade förra året en konsert hemma i vardagsrum­met, som en del av Stockholm Jazzfestiv­al. Var det blir i år avslöjar han inte än.
FOTO: HEIKO PURNHAGEN MUSIK. Jazzmusike­rn Oskar Schönning ordnade förra året en konsert hemma i vardagsrum­met, som en del av Stockholm Jazzfestiv­al. Var det blir i år avslöjar han inte än.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden