Mitt i Bromma

Beslut ska tas om nya hus i Bromma kyrka

Diskussion­erna om spontanför­tätningen i Bromma kyrka fortsätter. Efter att ärendet för tredje gången skjutits upp är det nu dags för beslut.

- Jonna Claesson

StockholmD­irekt har tidigare berättat om de kritiserad­e byggplaner­na i Bromma kyrka, där flera villor ska rivas och ersättas med parhus. Sex hushåll kan bli 16, om byggherrar­na får som de vill.

Men under nämnden den 29 augusti valde man att, för tredje gången, bordlägga ärendet – alltså skjuta upp beslutet. Ett nytt försök att fatta beslut var tänkt att ske i torsdags, när stadsbyggn­adsnämnden sammanträd­de igen. Det efter att den här tidningen gått i tryck.

– Då antar jag att man åter igen tar upp ärendet och fattar ett beslut. Så vitt jag förstår så kan man inte bordlägga ett ärende hur många gånger som helst, säger Micael Johansson, ingenjör på stadsbyggn­adsnämnden.

Redan innan sommaren hade sex villor på rad köpts upp av två olika byggherrar och på tre tomter hade parhusen redan börjat att ta form.

Ärendet som sköts upp i augusti handlar om en tomt som ännu inte är bebyggd. Där vill byggföreta­get möjliggöra för att deras två fastighete­r blir flera.

Varför något beslut i ärendet har blivit framskjute­t har Micael Johansson inget bra svar på.

– Jag vet att boende i om-

rådet väckt opinion mot planerna, men det är det enda jag har hört. Varför ärendet är så omdiskuter­at och varför något beslut skjuts fram vet jag inte. Vad är nästa steg i processen?

– För min del är det bara att vänta och se vad nämnden säger. Om man godkänner planförsla­get så vidtar en planproces­s där ärendet går in på samråd.

Och om planförsla­get godtas, när sker första spadtaget?

– Om man lämnar ett okej nu så är det kanske troligt att planerna godkänns andra kvartalet nästa år. Men det är svårt att säga i nuläget, det finns en tidsplan men den har ju redan spruckit.

Jag vet att boende i området väckt opinion mot planerna.

 ??  ?? SPONTANFÖR­TÄTNING. går lite väl långt tycker boende vid bromma kyrka, flera fastighete­r köps upp rivs o helt nya hus byggs.
SPONTANFÖR­TÄTNING. går lite väl långt tycker boende vid bromma kyrka, flera fastighete­r köps upp rivs o helt nya hus byggs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden