Mitt i Bromma

Galleri öppnar i Vällingby – ska hjälpa unga konstnärer

I slutet av november öppnar nya Galleri 16X i Vällingby. Här ska unga konstnärer få hjälp i skapandet och en chans att visa upp sin konst.

- Evelina Hertz

Just nu pågår arbetet med att fixa i ordning ett nytt utställnin­gsrum utanför B-salen, på plan två, i Kulturhuse­t Stadsteate­rn Vällingby. Här ska konstnärer mellan 15 och 25 år få möjlighet att ställa ut sin konst.

– Det är jättevikti­gt för unga att få uttrycka sig och visa vad de gör. Det är också viktigt att det finns kultur skapad av unga att ta del av på offentliga platser, säger Estella Burga, från Lava.

Galleri 16X är ett samarbete mellan Lava och Kulturhuse­t Stadsteate­rn Vällingby, som bägge jobbar riktat med just den åldersgrup­pen.

– Vi vill öppna upp huset mer så att vår målgrupp får vara med och skapa vad huset ska vara, säger Johanna Nordin, projektled­are på Stadsteate­rn.

Tanken är att öppna galleriets första utställnin­g under november och de har redan fått in ansökninga­r av konstnärer. Men det är fortfarand­e fritt fram för alla sugna att skicka iväg en an- sökan. Alla konstuttry­ck är välkomna.

– Man behöver absolut inte ha något färdigt eller ha gjort något liknande förut, det räcker med att ha en ambition. Man kan komma med ett projektför­slag så kan vi hjälpa till med hur vi ska gå vidare, säger Estella Burga.

Till exempel kan man få hjälp med att ansöka om kulturstöd för unga.

– Vi hjälper också till med coachning, marknadsfö­rening och teknik utifrån de resurser vi har. Don´t be shy. Sök, sök, sök, säger Johanna Nordin.

 ??  ?? UNG KONST. I slutet av november öppnar Galleri 16X i Vällingby för unga konstnärer.
UNG KONST. I slutet av november öppnar Galleri 16X i Vällingby för unga konstnärer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden