Mitt i Bromma

Vardagsstö­k gjorde villa i Bromma till klickraket

Kontrast till ljust och fräscht? En 60-talsvilla i Bromma ligger ute till försäljnin­g – utan allt vad homestylin­g innebär. I stället ligger fokus på de människor som fått ihop sin vardag i huset.

- Jonna Claesson

Först låg den 224 kvadratmet­er stora 60- talsvillan i Bromma ute på Hemnet med vanliga mäklarbild­er. Det vill säga sådana sparsmakad­e med trendiga inrednings­detaljer och besprutade gula citroner i torn.

”Verklighet­ens hem”

Villan var populär men plötsligt fick presschefe­n på mäklarfirm­an Fastighets­byrån en idé och gjorde om annonsen. En metod som visade sig gå hem hos de flesta.

– Enligt undersökni­ngar uppfattas många bostadsann­onser som generiska, och att de inte speglar verklighet­en. Många tycker att mäklarna alltid beskriver bostäderna på samma vis och att hemmen ser likadana ut. Vår presschef Johan Vesterberg lyssnade till dem och kom på projektet ” Verklighet­ens hem”, säger Pär Gunnarsson,

Man skulle kunna säga att det är en motreaktio­n till det generiska. Om man gillar det eller inte är upp till betraktare­n såklart.

fastighets­mäklare i Bromma.

Glöm ljust och fräscht och mäklarsprå­k. Istället ligger fokus på hur en vardag kan se ut i villan. Det bakas och leks med hunden, det är knökfulla kökslådor och stökiga ytor. Allt annat än hur vi är vana vid att se bostadsann­onser.

– Man skulle kunna säga att det är en motreaktio­n till det generiska. Om man gillar det eller inte är upp till betraktare­n såklart. Nu har vi låtit personerna som faktiskt bor i huset presentera sin vardag och dessutom själva skriva om hur det är att bo i huset, säger Pär och tillägger:

– Bilden på kökslådan exempelvis. Den är inte homestylad precis. Konsten är inte någonting som vi har hängt dit heller. Säljaren är konstnär och det är hennes tavlor som syns på fotografie­rna.

”Inget desperat försök”

Men att det nya knepet är vad som krävs för att sälja en lya 2018 stämmer inte, enligt mäklaren.

– Nej det skulle jag inte säga. Det är inget desperat försök att sälja bostäder. Den här villan var väldigt klickad innan vi bytte bilder, ännu mer nu. Men när vår presschef sökte hem till projektet så föreslog jag just den här bostaden.

Så ni kommer inte fortsätta sälja bostäder på det här viset?

– Nej, det kommer vi inte. Men projektet är intressant, säger Pär.

 ??  ??
 ?? FOTO: MINNA RIDDARSTOL­PE/FASTIGHETS­BYRÅN ?? OVANLIGT. ”Vårt hus är som gjort för lek och dans och fest. Vi älskar att laga middagar för vänner och somliga av oss klär gärna ut sig”, skriver säljaren om huset där hon bott med sina barn i åtta år.
FOTO: MINNA RIDDARSTOL­PE/FASTIGHETS­BYRÅN OVANLIGT. ”Vårt hus är som gjort för lek och dans och fest. Vi älskar att laga middagar för vänner och somliga av oss klär gärna ut sig”, skriver säljaren om huset där hon bott med sina barn i åtta år.
 ??  ?? VARDAG. Allt är fotografer­at dokumentär­t och visar hur familjens vardag ser ut.
VARDAG. Allt är fotografer­at dokumentär­t och visar hur familjens vardag ser ut.
 ??  ?? LAGOM STÄDAT. Såhär brukar man kanske inte se kökslådor i andra bostadsann­onser.
LAGOM STÄDAT. Såhär brukar man kanske inte se kökslådor i andra bostadsann­onser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden