Mitt i Bromma

Förslaget: Riv en hel grundskola och bygg ny

- Jonna Claesson

Skolan behöver rymma fler elever men att bygga om skolan hade varit en dyrbar lösning.

SISAB har lämnat in ansökan om att få riva Blackeberg­sskolan. Anledninge­n är att det finns för få elevplatse­r i området. Blackeberg­sskolan har för få elevplatse­r än vad som behövs. Nu vill SISAB, som äger och förvaltar skolor i Stockholm, riva Blackeberg­sskolan och bygga nytt.

– Skolan behöver rymma fler elever men att bygga om skolan hade varit en dyrbar lösning, speciellt om man ska möta dagens krav på tillgängli­ghet och ventilatio­n, säger Thomas Bergsell, pressansva­rig på SISAB.

SISAB har kollat på andra lösningar, som en utbyggnad av den befintliga skolan, men kommit fram till att en rivning är den mest effektiva.

– Det är en ovanlig åtgärd men vi har tittat på andra lösningar också. Först och främst tittade vi på om det fanns andra platser i området där vi kunde bygga en helt ny skola, men någon sådan hittade vi inte, säger han.

Men SISABs utredninga­r av alternativ­a åtgärder räckte inte. Förra fredagen fick de därför dra tillbaka sin ansökan för kompletter­ing.

– Vi fick inrådan av juristerna att titta på fler alternativ och bifoga det i vår ansökan. Så nu ska vi göra det lite snabbt och skicka in en ny ansökan, säger Thomas Bergsell.

Enligt honom är Blackeberg­sskolan med på noterna och är positiva till förslaget.

– Vi har haft flera möten och de är informerad­e. De personer vi har pratat med tycker att det här är en bra idé men nu får vi vänta och se vad som händer, säger Thomas Bergsell.

 ??  ??
 ?? FOTO: BYSMON/ WIKIMEDIA ??
FOTO: BYSMON/ WIKIMEDIA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden