Mitt i Bromma

Lena vill fixa julfest för grannar i Blackeberg

Lena Mannerhof från Blackeberg arrangerar glöggträff på julafton för alla som bor i Blackeberg. Förhoppnin­gen är att det ska bli en inkluderan­de stund dit alla känner sig välkomna.

- Jonna Claesson

” Tänker lite runt julen.. om vi i Blackeberg skulle införa en ny tradition på julaftons förmiddag eller på kvällen innan julafton, ”lilla julafton”. Kanske träffas på torget, dansa runt granen och sjunga Räven raskar över isen och sedan dricka glögg. Till barnen kunde vi göra en piñata, ja bara en tanke om att julen ska vara inkluderan­de och vänlig”, skrev hon i inlägget. Under söndagskvä­llen kom Lena Mannerhof på en briljant idé. Hon tänker bjuda alla i området till ett gemensamt julfirande på julafton.

– Det är så många som sitter ensamma och som kanske inte har någon att fira julafton med. En gemensam stund på torget skulle öppna för att knyta nya kontakter och skapa gemenskap, säger hon. ”Flera har hört av sig” Det visade sig att flera med henne var villiga att arrangera firandet.

– Det var så himla roligt att få sådan respons. Flera har hört av sig och vill vara med och hjälpa till, säger Lena.

Nästa vecka ska hon och de andra eldsjälarn­a samlas på biblioteke­t och planera firandet. Påbörja en ny tradition Lena skrev ett inlägg i granngrupp­en Blackeberg på Facebook där hon berättade om sin vision.

Det är så många som sitter ensamma och som kanske inte har någon att fira julafton med.

las och gör något nytt. Julen behöver inte bara handla om julklappar, säger hon. Fira julen tillsamman­s

Lenas största fokus ligger på de människor som annars skulle sitta ensamma på julafton. Hon hoppas att hon ska nå ut till alla dem och att de känner sig välkomna dit.

– Jag själv är ganska privilegie­rad och öppnar gärna upp för att ta in andra i gemenskape­n. Min idé med den här stunden är ju att man ska börja prata med varandra och kanske till och med bjuda med sig någon hem, någon som kanske inte har någon att fira jul med, säger hon och fortsätter:

– Nu håller vi tummarna för att det blir av. Jag ska söka efter en blåsare nu, annars får vi sjunga en julsång själva!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden