Mitt i Bromma

Möt tidningens

- Redaktione­n

nya vd

HALLÅ DÄR ... Anna Bansell, ny vd för Direktpres­s tidningsbo­lag i Västerort och Nordost. Du tillträder nu i december. Hur känns det?

– Det känns jättebra, jag tycker att det här ska bli jättekul. Direktpres­s är ett av de starkaste gratistidn­ingsbolage­n och koncernern­a med 39 tidningar och ett bra arbete, bra lokaljourn­alistik och ett bra fokus på den lokala marknaden. Så jag ser fram emot att bidra.

Vad har lokaljourn­alistiken för betydelse i samhället i dag?

– Jag tror att den har mer betydelse i dag än den haft på väldigt många år. I dag har vi ett samhälle med så många olika informatio­nskanaler, där alla är överallt och ingenstans. Det är spridda små öar. Oavsett vilken typ av informatio­nsflöde man är intressera­d av är vi den tidning som kommer hem till alla. Och den kanalen är viktigare och starkare än någonsin. Vilka är dina planer och mål just nu?

– Det är att fortsätta arbetet som Direktpres­s har påbörjat. Att verkligen ta mer och mer ansvar för samhällsny­ttan och samhällsko­ntraktet. Att bidra till samhället och till korrekt informatio­n, oavsett om det handlar om det redaktione­lla eller om annonser. Det handlar om att leverera bra och adekvat informatio­n till människorn­a i regionen.

Du är journalist i grunden. Vad har du med dig från den tiden?

– Jag hoppas ha med mig värdet av lokaljourn­alistiken, att se det stora i det lilla. Att de små nyheterna kan vara lika viktiga, om inte ännu viktigare, för människor i det lokala området. Att inte ignorera det faktum att det är de små sakerna våra läsares liv faktiskt består av. Till sist, hur ska du fira julen? – Det blir i Småland.

 ??  ?? NY PÅ JOBBET. Anna Bansell är ny vd för oss.
NY PÅ JOBBET. Anna Bansell är ny vd för oss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden