Mitt i Bromma

Så mycket kostade villor i Bromma 2018

39 miljoner kronor. Så mycket kostade den dyraste villan i Bromma som såldes i fjol.

- Jonna Claesson

En bostadsför­säljning tog under förra året längre tid än vanligt, enligt bostadssaj­ten Booli. Trots det var det flera villor i Bromma som såldes för mångmiljon­belopp.

Bostadsmar­knaden stannade av i Stockholm i slutet av 2017. Sedan dess har sjunkande priser, utbud och amortering­skrav varit heta samtalsämn­en. Men försäljnin­gen däremot har varit fortsatt sval.

Matilda Adelborg, pressansva­rig på bostadssaj­ten Booli, menar att det tagit längre tid än vanligt att sälja en bostad 2018.

– Sedan har ett tema för året varit att köpare och säljare inte riktigt har kommit överens om priset. Säljarna har haft högre prisförvän­tningar än vad köparna velat möta. Det har resulterat i att en ganska stor andel av annonserna blivit prissänkta när säljaren

inte fått önskat pris, säger hon.

Trots prispress har man i Bromma sålt villor för mångmiljon­belopp. Den dyraste bostaden såldes i Höglandet för 39 miljoner kronor. På andra plats en villa för 28,5 miljoner kronor, även den i Höglandet. Hur kommer bostadsmar­knaden se ut 2019?

– Jag tror att vi kommer se ett fortsatt högt utbud nu under början av året. Till följd av ett högt utbud kommer det antagligen ta lite längre tid att sälja än vad vi är vana vid, säger Matilda Adelborg.

Säljarna har haft högre prisförvän­tningar än vad köparna velat möta.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON/LUDVIG OMHULT ?? BROMMA. Trots den svajande bostadsmar­knaden 2018 har bostäder sålts för miljonbelo­pp. På infälld bild: Matilda Adelborg, pressansva­rig på Booli.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON/LUDVIG OMHULT BROMMA. Trots den svajande bostadsmar­knaden 2018 har bostäder sålts för miljonbelo­pp. På infälld bild: Matilda Adelborg, pressansva­rig på Booli.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden